Umutsuz bir aşka kapıldım gidiyorum

Sevgili Güzin Ablacığım, ben umutsuz bir aşka kapıldım ve ne yapacağımı bilemiyorum. Bu nedenle size yazıyorum. Yüksek okula devam eden bir genç kızım. 22 yaşındayım ve bir gence aşık oldum.

Onu yalnızca okula gidip gelirken, bindiğim otobüste görüyorum. Ya da aynı otobüs durağında karşılaşıyoruz. Bazen onunla aynı otobüsü paylaşıyoruz. Bana gözlerini dikip hiç ayırmadan bakıyor ama en ufak bir harekette bulunmuyor. Ne kim olduğunu (talebe mi, yoksa çalışan bir genç mi) ne de nereye gittiğini bilmiyorum, öğrenemedim. Ama yine de ona aşık olmaktan kendimi alamadım. O kadar tatlı bir insan ki... Onunla bu şekilde karşılaşalı neredeyse bir yıl olacak. Ama bir türlü duygularımı belli edemiyorum. Çekiniyorum. Beni aptal yerine koymasından, bana ters davranmasından ve alay konusu olmaktan korkuyorum. Yine de onun bir adım atmasını benimle konuşmasını bekliyorum. Daha ne kadar bekleyeceğimi de bilemiyorum. 

RUMUZ: UMUTSUZ AŞK

Canım kızım; bir yıl uzun bir zaman. Bu genç eğer senin ona karşı ilgini ve duygularını hissetmiş olsaydı, mutlaka bir adım atardı. Ama ya bunu hissetmedi ya da seninle bir yakınlık kurmak istemiyor. Bu gidişle ömür boyu da beklesen o gençten sana yakınlaşmak için bir hareket gelmeyecek gibi görünüyor. Bu gencin kim olduğunu, nereye gidip geldiğini bile bilmiyorsun. Belki evlidir, belki de nişanlı. Bunu öğrenmenin en kestirme yolu onunla tanışıp konuşabilmek. Batı ülkelerinde insanlar, trende, otobüste sık sık karşılaştıkları kişilerle uygarca selamlaşırlar bile... Sen de saati sormak gibi, talebe olup olmadığını sormak gibi bir bahane bulup onunla konuşmaya çalış. Bir konuşma ortamı yakalarsan, onu daha iyi tanıma fırsatın olur. Duygularını fazlaca belli etmeden, sıradan bir şeyler konuştuktan sonra, belki istediklerini öğrenebilirsin. Sana karşı takındığı tavra göre, bundan sonraki tutumunu belirlersin. Sana karşı ilgisizse, bunu anlarsın. Sen de umudunu kesersin. Başka çaren var mı?..

Benim de ünlüler gibi selülit sorunum var

Sevgili Güzin Abla, siz birçok konuda okurlarınızı aydınlatıyorsunuz. Zaman zaman da güzellik konularında bilgiler veriyorsunuz. Şu son zamanlarda ünlülerin selülit konusu pek sık konuşulur oldu. Ben 33 yaşında genç bir kadınım. İşte benim de derdim selülit. Çalışıyorum ve çalıştığım iş yerinde günde en az iki üç kez kahve içiyorum. İşin kötü tarafı kilo almaya eğilimliyim ve bacaklarımın üst kısımlarında selülit var. Arkadaşlarım beni hep uyarıyorlar. Böyle kahve içmek hem kilo almama yol açarmış hem de selülite neden olurmuş. Bilmem bu ne kadar doğru? Çünkü annem ve anneannem de kahve tiryakisidir. Güne kahvesiz başlamazlar, akşam yemeğinden sonra da mutlaka kahve içilir bizim evde. Oysa ne annem ne de büyükannem kiloludurlar. Selülit diye bir şey de bilmezlerdi. Oysa günümüzde selülit neredeyse moda oldu. Siz ne dersiniz? Bu selülitten nasıl kurtulacağım?

n RUMUZ: SELÜLİT

Sevgili okurum, son yıllarda sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıkan selülit sorununun giderek genç, yaşlı, ünlü, ünsüz tüm kadınların kábusu olduğu bir gerçek. Doğrusunu söylemek yerindeyse, hepimiz sağlıksız bir yaşam sürdüğümüz ve beslenmemize hiç önem vermediğimiz için cilt dokusu altına yerleşen bu çirkin yağlar giderek artıyor. Bugün artık kendilerine çok iyi bakan ünlü yıldızlarda, mankenlerde bile selülit sorunu göze çarpıyor. Bunun bir nedeni de fast-food denen ayak üstü beslenme, aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat yüklü yiyecekler. Gençler su içmeyi bilmiyorlar. Oysa selülitin en büyük nedeni vücudumuzun susuz kalması. Tuzlu besinler ve alkol selülite yol açan en büyük etkenler.

Kahveye gelince, çay, kahve ve kolalı içecekler sinir sisteminde bozukluk yaratabiliyor. Aşırı kahve ve çay tüketimine bir de kolalı içecekler katılınca, yorgunluk, huzursuzluk, uyku bozuklukları ortaya çıkıyor. Kan dolaşımı etkileniyor. Gerçekten bazı beslenme uzmanları, diyet sırasında asla kahve içilmemesini öneriyorlar. Kahvenin yağlanmaya yol açtığını, kilo kaybını önlediğini söylüyorlar. Yine de kahve alışkanlığı olanlara günde sadece bir fincan kahve veriyorlar. Fazla değil. Selülitten korunmak için, mutlaka günde iki litre, yani aşağı yukarı 8 bardak su içmek gerekli. Tabii aşırı tuzdan ve yağdan da kaçınmalı. Size rahatlık veriyorsa, günde bir fincan kahvenizi için, sevgili okurum. Üstelik çok fazla içilmemek kaydıyla kahvenin kalbi güçlendirdiği bile söylenir.

Bacaklarınızdaki selülitten kurtulmak ve daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, size Kozmed enstitüsünden Nebiye Hanım’a danışmanızı öneririm. Kendisine nolcar@kozmed.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Ona eski sevgilisini unutturabilir miyim

Sevgili Güzin Ablacığım, seni çok seviyorum. Ben 21 yaşında çalışan bir genç kızım. Birkaç ay önce bir gençle çıkmaya başladım. Onun benden önce bir başka kız arkadaşı varmış. Arkadaşlıkları oldukça uzun sürmüş. O genç kızı çok seviyormuş ama kız ona ihanet etmiş. Şimdi sevdiğim genç durmadan bana o eski kız arkadaşından söz ediyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor ve bu nedenle sık sık tartışıyoruz. Üstelik ben çok kıskanç bir insanım. Aslında çok iyi anlaşıyoruz. Onu kaybetmek istemiyorum. Sevgisini kazanabilmek, ona o kızı unutturabilmek için ne yapabilirim? Böyle bir ilişkinin sonu olur mu?

n RUMUZ: ONSUZ OLMAZ

Canım kızım, madem bu genç kız onun yaşamında çok önemli bir yer tutmuş, bana sorarsan, onunla hiç uğraşmamalısın. O sana istediği kadar eski sevgilisini anlatsın. Sen asla kıskançlık yapmamalı, bu kız yüzünden onunla tartışmamalısın. Erkekler ihaneti kolay hazmedemezler. Ona anlayış gösterip, henüz kapanmamış bu yarasının tedavi olmasını beklemelisin. Madem bu kadar seviyorsun, ona sevgi dolu, sempatik, neşeli bir genç kız olarak yaklaşmalı, ona bağlılığını, arkadaşlığından aldığın keyfi anlatmaya çalışmalısın. Yediği bu darbeden sonra, sana güvenebileceğini hissetmeli. Sen o kız gibi olmadığını, yani onu asla aldatmayacağını ve üzmeyeceğini hissettirmelisin. Giderek o konuya daha az değindiğini fark edeceksin.
Yazarın Tüm Yazıları