Umutsuz ama eğlenceli

Güncelleme Tarihi:

Umutsuz ama eğlenceli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 05:00

Birbirinden tamamen farklı karakterlerde, çok farklı hayatlar ve sorunlar yaşayan beş kadının trajikomik hikayesini ekrana taşıyan “Umutsuz Ev Kadınları”, yeni sezonu eylülde açıyor. Başrol oyuncuları Songül Öden, Özge Özder, Ceyda Düvenci, Evrim Solmaz ve Bennu Yıldırımlar, yeni bölümlerin bol sürprizli olacağını ve eğlencenin dozunun giderek artacağını söyledi.

Haberin Devamı

“Umutsuz Ev Kadınları”nın ikinci sezonu için start verildi. Neler hissediyor, yeni sezondan neler bekliyorsunuz?          

- Songül Öden: Evet, sezon hazırlıkları sürüyor. İlk olarak fotoğraf çekimleri yapıldı, birkaç gün içinde de dizinin çekimlerine başlıyoruz. Çok keyifliyiz tabii...

Uzun bir tatilin ardından birbirimize kavuştuk, özlem giderdik. Hem bizi hem de seyirciyi eğlenceli bir sezon bekliyor diyebilirim.

- Özge Özder: Bugün tatilden sonraki ikinci buluşmamız. Yeniden sette olduğum için de çok mutluyum. Keyifle çektiğim bir iş olduğu için tatillerde bu ortamı özlüyorum gerçekten. Yeni sezon beklentisi derseniz de bol sürprizli bir yıl olacak diye düşünüyorum.

- Ceyda Düvenci: Yeni sezon mutluluğu ve heyecanı konusunda beni hiç baz alma. Biraz manyak olduğum için çalışmayı, seti, ortamı acayip özlemiştim (gülüyor).

- Evrim Solmaz: Hangimiz daha heyecanlı bilmiyorum. Bildiğim tek şey, yeni sezonda dizide çok büyük değişiklikler olacağı. Zeliş şöyle bir silkinip kendine gelecek, hayata rest çekecek mesela...

- Bennu Yıldırımlar: Seyirciden bu kadar ilgi görmüş ve sevilmiş bir işte yeni sezona başlamak, ekip için elbette mutluluk verici... Tatil hepimize yaradı. Enerjik bir şekilde işbaşı yapıyoruz.
 
ROL UĞRUNA GİTTİ SAÇLAR           

Bu sezon genel akışta ya da canlandırdığınız karakterlerde radikal değişiklikler söz konusu olacak mı?

- Songül Öden: Allah sizi inandırsın, detaylar konusunda hiçbir şey bilmiyorum! Senaryo ve adaptasyon konusunda çok titiz davranılıyor. Yapımcımız biraz pimpirikli olduğu için de sürekli değişiklik yapıyor. Mesela yeni sezonun ilk bölümü üzerinde üç hafta durup dinlenmeden çalışıldı. Tek bildiğim, aramıza birkaç renkli karakter daha katılacağı... Çok ciddi süprizler olacak. Benim canlandırdığım Yasemin karakteri ise görüntü olarak değişti, saçları kısaldı.

Rol uğruna gitti saçlar yani... Yeni saçınıza alışabildiniz mi?  

- Songül Öden: Gelen tepkiler güzel... Ama yine de kolay alışamadığımı söylemeliyim. Yönetmen böyle bir şey isteyince önce biraz mızmızlandım, sonra teslim oldum. Çocuklukluğumu saymazsak ilk kez bu kadar kısa saçlıyım.

Peki diğer rollerde durum ne?

- Özge Özder: Emel karakteri geçtiğimiz sezon çok çılgındı, bu sezon daha da çıldıracak. Onunla ilgili çok enteresan süprizler var. Seyirciyi şaşırtacağı kesin... Görünüşe gelince; benim de saç rengim değişti, birkaç ton açılıp canlı bir sarı yapıldı, o kadar...

Sizde aman aman bir değişim söz konusu değil yani...    

- Özge Özder: Evet, ben o kadar radikal değişiklikler yapamıyorum. Şehir Tiyatroları oyuncusuyum çünkü. Oyunlar nedeniyle görüntümüzde o kadar oynama yapamıyoruz. Zaten benden öyle bir talepleri de olmadı. Olsaydı tiyatro ile görüşüp izin yazısı almam gerekiyordu.

- Ceyda Düvenci: Hiç ısrar etmeyin, ben karakterle ilgili tüyo vermem asla! Bekleyin, sürpriz kaçmasın. İmaj derseniz, bende radikal bir değişim yok. Sadece çocuklarım büyüdü.

- Evrim Solmaz: Bende de bir değişiklik yok. Zeliş sezon finalinde eşini başka bir kadınla basmıştı. Yeni sezonda bu ihanete nasıl bir tepki verecek, sonrasında nasıl ayakta duracak, birlikte göreceğiz.

NERMİN’İN HAYATINA YENİ BİRİ GİRECEK

Bennu Hanım, peki sizin canlandırdığınız Nermin karakterinde durum ne?

- Bennu Yıldırımlar: Nermin’n hayatında olumlu yönde değişiklikler söz konusu olacak, o kadarını söyleyeyim... İmaj değişikliği olarak da sadece saçımın rengi biraz daha normalleşti diyebilirim. Sanırım bu renk daha iyi görünecek ekranda...

Nermin kayınvalideden kurtuluyor mu peki?

- Bennu Yıldırımlar: Evet evet... Kayınvalide gitti, herkes artık kendi hayatını yaşıyor.

Geçen sezon kocasını kaybetmişti Nermin... Ufukta yeni aşk ya da evlilik görünüyor mu?

- Bennu Yıldırımlar: Evet, hayatına yeni biri giriyor. Onunla ilgili güzel gelişmeler olabilir.

ERKEKLER MAÇ İZLİYOR KADINLAR BİZİM DİZİYİ

“Umutsuz Ev Kadınları”nın bu kadar sevilmesini, bu kadar çok izlenmesini neye bağlıyorsunuz?

- Songül Öden: Bir kere çok güçlü bir senaryo... Oyuncu kadrosu çok doğru... Ayrıca yurt dışında kendisini ispat etmiş bir iş... Bizim yönetmenimiz ve senaristimiz de hikayeyi Türkiye’ye çok güzel şekilde uyarladı.

- Özge Özder: Bence kadınlara hitap etmesi ve komedi ağırlıklı olması cazip geliyor. Pazar akşamları erkekler maç izliyor, kadınlar bizim diziyi... Bence “Umutsuz Ev Kadınları” ekranlarda önemli bir boşluğu dolduruyor.

- Ceyda Düvenci: Çünkü herkesin seveceği ve peşinden gideceği bir karakter var bu dizide. Farklı kadınlar ve farklı hikayeler olması seyirciyi çekiyor. Mütevazı davranmayacağım, orijinalinden bile daha iyi bir iş çıkardık.

- Evrim Solmaz: Senaryo çok önemli... İyi senaryo bulunduktan sonra da buna sahip çıkacak, işin altından kalkabilecek bir yapım firması ve başarılı bir yönetmen gerek. Görüntü yönetmeni, teknik ekip, oyuncular, yayın saati gibi daha pek çok parametre de var. İşte bunların hepsi bir araya geldiğinde başarıyı yakalıyorsun.

- Bennu Yıldırımlar: Türk televizyonlarında kadın hikayeleri anlatan işler az. Böyle bir boşluğu doldurmamız, özellikle kadın seyircilere çok cazip geldi diye düşünüyorum ben de...

Haberin Devamı

BİZ SEÇİLMİŞ BEŞLİYİZ

Beş kadın başrol aynı sette... Aranızda hiç gerilim yaşanmıyor mu?

- Songül Öden: İşin içinde bu kadar çok kadın olunca arıza çıkar, saç baş yolunur falan sanılıyor değil mi? Çünkü yapı olarak bizler daha ayrıntıcı, daha pimpirikliyiz. Ama bu önyargıyı artık kırmak lazım. Bu da bir nevi kadına şiddettir. Kadın-erkek fark etmez, herkesin anlaştığı ve anlaşamadığı insanlar olabilir.

- Özge Özder: Bizimkisi çok sakin bir set. Çünkü hepimiz bu işin kavga ederek, çatışarak, birbirini kıskanarak yapılamayacağını biliyoruz. Önceliğimiz iş... Birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama birbirimize iyi davranmak, işin yürümesini sağlamak zorundayız. Kaldı ki gerçekten çok iyi anlaşıyoruz.

- Ceyda Düvenci: Biz seçilmiş beşliyiz. Dertlerimiz, tasalarımız ve kaprislerimiz yok. Hepimizin ortak müşterekte buluştuğu şey, işin iyi olması. Bugüne kadar birbirimize karşı saygımızı hiç kaybetmedik. Hep birbirimize destek verdik. Her beşlide bunlar olmaz.

- Evrim Solmaz: Çünkü burada profesyonel oyuncular var. Ayrıca artık kapris yapacak yaşta değiliz, orta yaşlı kadınlarız... Her ne kadar böylesine çılgın ve güzel olsak da...

- Bennu Yıldırımlar: Ceyda’nın da altını çizdiği gibi biz çok uyumlu bir ekibiz. Özel olarak seçilmiş gibi... Herkes nerede duracağını çok iyi biliyor. Önemli olan da bu...                    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!