Umutla bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Umutla bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 00:00

Kalbi delik olarak dünyaya gelen 4 çocuğundan birisini kaybeden Uğurlu ailesi, diğer 3 çocuğunu yaşatabilmek için mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Dalaman'ın Gürleyik Köyü'nde yaşayan Hamza ve Durkadın Uğurlu çifti 1998'de evlendi. Bir süre sonra ilk bebeğine hamile olan Durkadın Uğurlu, rahatsızlanarak hastaneye yatırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde anne adayının kalbinde delik olduğu anlaşıldı. Doktorlar, dünyaya gelen bebeğin de kalbinin delik olduğunu tespit etti.


2 yaşına geldiğinde ameliyat edilen bebek, hayatını kaybetti. Aynı rahatsızlığın çiftin daha sonra doğan 3 çocuğunda da bulunduğu anlaşıldı. Çocuklardan 13 yaşındaki İlayda ve 12 yaşındaki Duran, uygulanan tedavilerle ameliyata gerek kalmadan yaşamlarını sürdürürken, doktorlar 6 yaşındaki İzel'in ameliyat olması gerektiğini aileye bildirdi.


Anne Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dalaman Kaymakamlığı'nın yaptığı yardım ve eşinin köy okulunda geçici olarak sürdürdüğü işi sayesinde geçimlerini sağladıklarını söyledi. Küçük çocuklarının açık kalp ameliyatını ücretsiz olarak yaptırabildiklerini ifade eden Uğurlu, "Ancak 2002'de ilk çocuğum kalp ameliyatında masada kaldı. Bu çocuğumu da kaybetmek istemiyorum. Açık ameliyat olmasını istemiyoruz. Kapalı kalp ameliyatı yaptırmak istiyoruz.
Buna da bizim gücümüz yetmiyor. Hayırsever vatandaşların yardımını bekliyoruz"
dedi.

Haberin Devamı


Baba Uğurlu ise yaptırdıkları tedaviler sonucu büyük kızları ve oğullarının sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu ancak İzel'in durumunun kendilerine endişe verdiğini dile getirdi. Muğla'da yoğun bakımda kalan kızlarının İzmir'e sevk edildiğini anlatan Uğurlu, "9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde 24 gün kaldık. Boynunu döndüremiyor ve ellerini hareket ettiremiyor. Mamayla besliyoruz. Doktorlar, kızımız kilo aldıktan sonra ameliyatı gerçekleştirebileceklerini söylediler" diye konuştu.


KAYMAKAMLIK TAKİP EDİYOR


Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak çocukların sağlık durumunu takip ettiklerini ve tedavi için aileye yardımcı olacaklarını söyledi. Çocukların babasının köydeki okula hizmetli
olarak yerleştirildiğini kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

Haberin Devamı


"Aileye bugüne kadar 750 lira evde bakım ücreti bağlandı. Babaya çalışmadığı sürelerde de 750 lira ücret ödeniyor. Nitekim en küçük kızları için de araştırmalarımız devam ediyor. Kendisini en güzel şekilde tedavi ettirmek için Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapacağız."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!