Umut hep yanınızda olsun

Küçük bir kızken zamanın çabuk geçmesini isterdim. Bir an önce büyüyüp istediklerimi yapabilmek için büyümek gerektiğini düşünüyordum.

Haberin Devamı

Hayallerim vardı ve hayallerimi gerçekleştirebilmek için çarçabuk büyümek, okullarını bitirmiş, meslek sahibi, başarılı bir kadın haline gelmiş olmayı diliyordum.
Yıllar beklediğimden, istediğimden de çabuk geçti ve şimdi orta yaşlarına ulaşmış, meslek sahibi, üç çocuk sahibi mutlu bir anneyim.
Hayallerimin tamamını değilse bile pek çoğunu gerçekleştirdim ve yapmak istediğim pek çok şey daha var. Küçüklükten beri ilgi duyduğum yemeği ve yemek kültürünü mesleğim haline getirmeyi başardım. Mesleğimi layıkıyla yapmak için hâlâ çok çalışıyorum.
Küçüklüğümden beri, en zor zamanlarda bile, yüreğimden umut eksik olmadı. Umut ve sevgi yıllarımın en önemli yoldaşıydı hep ve hâlâ da öyle.
Her şeye rağmen 2013’e de umutla bakıyor ve siz çok sevgili okurlarıma da sağlığınızın yerinde, neşenizin evinizde, sevdiklerinizin yanınızda olduğu bir yıl diliyorum.
2013’te ağız tadınız hiç bozulmasın sevgili okurlarım.

Haberin Devamı

İncili yeni yıl pastası
Krema için, yumurta ve tozşekeri bir tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Mısır nişastasını yarım su bardağı suda ezip sütü, hindistancevizi rendesi ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle krema soğuyuncaya kadar, 5 dakika çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip 5 dakika daha çırpın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
Yumurta, vanilya ve tozşekeri derin bir kapta mikserle 5 dakika (şeker eriyip küp küp olana kadar) çırpın.
Unlu karışımı ekleyip tahta bir kaşıkla, pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar alttan üste doğru karıştırın. Hamuru 25 santimlik yağlanmış kalıba aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırının ayarını 150 dereceye indirip 35 dakika daha pişirin. Ilık hale gelmesi için 10 dakika bekleyin.
Keki enlemesine 3 eşit dilime kesin. Alt dilimi tel ızgara üzerine yerleştirin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı pasta kremasını spatula ile ince bir tabaka halinde sürün.
2. dilimi üzerine kapatıp tekrar krema sürün ve 3. dilimi yerleştirin. Kalan kremayı kekin üzerini ve kenarlarını kaplayacak şekilde sürüp hindistancevizi rendesi serpin. Üzerini renkli badem hamurundan yapılmış marzipanlı şekillerle süsleyin. Varsa inci şekerlemesi serpin.
İsterseniz kremşantiyle de şekil verebilirsiniz.


Malzeme listesi

Haberin Devamı

Pandispanya hamuru için;
5 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Pasta kreması için;
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
6 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 paket vanilya
100 gr margarin
Üzeri için;
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi

Yazarın Tüm Yazıları