UMUDUMUZ son dakikacılar

Güncelleme Tarihi:

UMUDUMUZ  son dakikacılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 20:41

KUZEY Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye turist getiren en büyük tur operatörlerinden DETUR’un CEO’su Firuz Bağlıkaya, “2015’te 700 bin turist İskandinav ülkelerinden geldi. Bu rakam 2016’da 300 bine geriledi. Bu yıl ise 250 bin turist bekliyoruz. Rezervasyonlar yavaş gitse de son dakika yapılacak rezervasyonların ne yönde olacağını bekliyoruz” dedi.  

Haberin Devamı

Bağlıkaya, Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka gibi ülkelerden gelen turistlerin Türkiye’de en çok Alanya’yı tercih ettiğini söyledi. Alanya’nın ardında ise Side, Kemer, Bodrum ve Marmaris’in geldiğini belirten Bağlıkaya, turizm sektöründe Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka’dan oluşan İskandinav pazarında sezonun açıldığını kaydetti. Şubat ayının ikinci haftası itibariyle başlayan İskandinav pazarındaki hareketliliğin nisan sonuna kadar sürdüğünü dile getiren Bağlıkaya, ekim-aralık sonu döneminde de yine en yoğun dönemlerin yaşandığını söyledi. 

TEDBİRLER ALDIK

Türkiye’nin Kuzey Avrupa ülkelerine yönelik faaliyet gösteren en büyük tur operatörlerinden biri olan DETUR’un CEO’su Bağlıkaya, “Kuzey Avrupa, Avrupa pazarı içindeki en hassas pazar konumunda. Ülkemizde yaşanan olaylardan direk etkilendi ve 2016’da da yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş yaşandı. Her ne kadar pozitif gelişmeler olduğunda hemen toparlayan bir pazar olsa da yinede İskandinav pazarında çok iç açıcı geçmeyecek gibi gözüküyor. Bu yönde tedbirler aldık. Tanıtım, reklam kampanyalarını yoğunlaştırdık. Hiçbir şekilde ‘buraya turist gelmiyor başka çözümler bulalım’ kafasında değiliz. Ülkemize inancımız devam ediyor ve kesinlikle her şey bugünden daha iyi olacak. Önümüzdeki seneden itibaren diye bekliyoruz. 2017’deki olumlu gelişmeler 2018’den itibaren Türk pazarının hızlıca yükselmesini sağlayacak diye düşünüyorum” dedi.  2017 yılında 2015’in turizm istatistiklerini Türkiye’nin yakalayamama ihtimali olduğunun altını çizen Firuz Bağlıkaya, “Ancak 2016’dan daha iyi geçme ihtimali var. Çünkü son dakika rezervasyonlarının ne olacağını bilemiyoruz. Önümüzde bir referandum süreci var ve o referandum sürecinden sonra pozitif gelişmeler, sıcak bir hava ve terörsüzlük uzun olursa daha rahat toparlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!