Umudu yeni ‘Galaxy’de

Güncelleme Tarihi:

Umudu  yeni  ‘Galaxy’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 21:21

‘Note7’ modelini üretim hatasından dolayı piyasadan çekmek zorunda kalan Samsung, amiral gemisi modeli olarak ifade edilen Galaxy S8 ile yeniden atağa kalkmaya hazırlanıyor. Tasarım ve özellikleri bakımından iddialı olan model, Koreli markaya geri kaldığı akıllı telefon pazarında moral verecek.

Haberin Devamı

GÜNEY Koreli teknoloji devi Samsung, hatalı üretim sonucu bataryalarının yanması sorunuyla karşılaştığı Note7 modelinden sonra yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’i önceki gün tanıttı. Galaxy S8’de, tasarım ve özellikleri bakımından daha önceki modellerine göre önemli farklılıklara yer veren Samsung, böylelikle akıllı telefon pazarında yeniden iddiasını ortaya koydu. Galaxy S8 ile gelen en önemli değişikliklerin başında ekran tasarımı geliyor. Kavisli ekran teknolojisinde rakiplerine fark atan şirket, Galaxy S8’in yanlarına tamamen kavis vererek, cihaz kasasının çerçevesini kaldırdı. Bu da Galaxy S8’in elde tutulduğunda bir sonsuzluk etkisi yaratmasını sağlıyor. Ekrandaki kavisin yanı sıra alt ve üst çerçeveleri de inceltilen Galaxy S8’in, ekran boyutları da maksimum orana kadar çıkarılmış durumda. Samsung’un ilk akıllı telefon modelinden beri kullandığı ana ekran tuşu (home button) Galaxy S8 ile kaldırıldı. Bu tuş üzerindeki parmak izi okuma sensörü ise modelin arkasına taşındı.

Haberin Devamı

SIRI’YE KARŞI BIXBY

Samsung’un yeni modelle kullanıcılarına sunduğu diğer bir özellik ise asistan ‘Bixby’ oldu. Apple’ın asistanı Siri’nin rakibi olan Bixby, sesli komutların yanı sıra çekilen fotoğrafları analiz ediyor. Örneğin; sokakta gördüğünüz bir bisikletin fotoğrafını çektiniz. Bixby, bunu e-ticaret siteleri içinde arıyor ve size satın alabileceğiniz bir sayfa açıyor. Ya da gittiğiniz şehirde beğendiğiniz bir binanın fotoğrafını çektiniz. Bixby, bu binadaki popüler mekanları ve gidebileceğiniz yerleri karşınıza çıkarıyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre Bixby’nin ilk etapta Türkçe desteği olmayacak. Ancak bu yılın sonuna doğru Bixby’ye Türkçe desteği gelecek.

Güvenlik konusunda da iddialı olan Galaxy S8’de, parmak izi okuyucu, iris tarayıcı ve yüz tanıma da dahil olmak üzere gelişmiş biyometrik teknolojiler yer alıyor. Ayrıca Galaxy S8, 8 megapiksel F1.7 akıllı otomatik olarak netlik ayarı yapan ön kamera ve 12 megapiksel F1.7 Dual Pixel arka kamerayla donatıldı.

FİYATI 4 BİN 399 TL’DEN BAŞLIYOR

Haberin Devamı

GALAXY S8, iki farklı ekran boyutuyla sunuluyor. Galaxy S8, 5.8 inç ekrana sahip. Daha büyük bir ekran isteyenler için ise 6.2 inçlik ekrana sahip Galaxy S8+ modeli var. Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, “Galaxy S8 4 bin 399 TL, Galaxy S8+ ise 4 bin 999 TL’lik satış fiyatıyla raflarda yer alacak” dedi.

MOBİL CÜZDAN YIL SONU GELİYOR

SAMSUNG Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Galaxy S8 lansmanı sonrasında Türkiye’de sunacakları yenilikleri anlattı. Kim, mobil cüzdan Samsung Pay’in 4. çeyrekte Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Ayrıca Kim, Samsung’un Türkiye’de bir Ar-Ge merkezi açacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!