Ümraniye’de yaşayan öğrenciler yaz tatilinde hem eğlendi hem öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Ümraniye’de yaşayan öğrenciler yaz tatilinde hem eğlendi hem öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 18:00

Ümraniye’de yaşayan öğrenciler yaz tatilinde hem eğlendi hem öğrendi

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) – ÜMRANİYE Belediyesi’nin bölgelerindeki öğrencilerin yaz tatilinde kaliteli vakit geçirmesi için düzenlediği Bilge Evi Yaz Okulu kapanış töreni gerçekleşti. Yaz tatillerini yaz okuluna gelerek değerlendiren binlerce çocuk, kendileri için düzenlenen törende okulda öğrendiklerini sergiledi.

Mehmet Akif Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kapanış programına katılan öğrenciler ve veliler, yaz okulunda eğitim alan çocukların el işi ürünlerinin ve resimlerinin gösterildiği sergiyi gezdikten sonra, tiyatro gösterisini izledi.

Yaşları 7 ile 14 arasında değişen binlerce çocuk, toplam 6 hafta boyunca hafta içi 5 süreyle yaz okuluna katıldı. 35 bilgi evinde eğlenceli matematik, akıl ve zeka oyunları, el işi faaliyetleri, değerler eğitimi, temel dini bilgiler, sinema, ebru, drama, laboratuvar ve enstrüman gibi dersler alan çocuklar, yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdi.

“EVDE OTURUP SIKILMAKTANSA, BİLGE EVİ'NE GELİYORUM, EĞLENİYORUM”

Bilge Evi Yaz Okulu’nda eğitim aldığı için büyük mutluluk duyduğunu kaydeden 9 yaşındaki Eslem Sena Köse, “Evde oturup sıkılmaktansa buraya gelip eğleniyorum. El işi faaliyetleri ve ebru dersleri ilgimi çekiyor. Çok seviyorum ve beğeniyorum” ifadelerini kullandı.

Bilge Evi’nde şarkı söyleyip resim yaptığını belirten 7 yaşındaki İrem Şeyma, her hafta düzenlenen gezilere katıldığını belirtirken, 10 yaşındaki Emir Talha, mühendis olmak istediğini ve Bilge Evi’nde mühendislerin neler yaptığını öğrenebileceği oyunları oynadığını aktardı.

Bilge Evi Yaz Okulu’ndaki arkadaşlarıyla pikniğe, ormana, botanik ve hayvanat bahçesine gittiğini dile getiren 9 yaşındaki Hatice Yılmaz, okulda drama, müzik ve resim dersi aldığını ifade etti. Bu dönem 4’üncü sınıf öğrencisi olacağını söyleyen Yılmaz, yaz okulunda öğrendiklerinin kendisine büyük katkı sağlayacağını ve daha da başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

“ÇOCUKLARIMIZI HEM DİNLENDİRDİK HEM EĞİTTİK”

Bilge Evi Yaz Okulu kapanış töreninde konuşanÜmraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları söyledi:

“35 bilgi evinde kayıtlı olan öğrencilerimizi spor, sinema, kitap ve gezi kulüpleri gibi kulüplere yönlendirip, kabiliyetlerine göre sınıflandırdık. Çocuklarımızı zihnen ve bedenen dinlendirip, yaz aylarında tatil yapamayanlara da tatil yaptırdık ve bunlarla birlikte onları eğittik.  Bu yaşta sabun yapabilen çocuk, ileride çok değişik işleri deneyebilir ve yapabilir.”

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!