Ümraniye'de orman kaşifleri keşfe başladı

Güncelleme Tarihi:

Ümraniyede orman kaşifleri keşfe başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 17:07

Ümraniye'de orman kaşifleri keşfe başladı

Haberin Devamı

 İSTANBUL,(DHA) ÜMRANİYE Belediyesi öğrencilere yönelik yeni bir projeyle sosyal belediyecilikte öncü olmaya devam ediyor. ‘Orman Kaşifleri’ projesiyle 2 bin öğrenci doğayı yakından tanıma ve keşfetme fırsatı bulacak.

Ümraniye Belediyesi, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yeni bir projeyle dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Orman Kaşifleri’ adlı projeyle öğrencilere doğa ve orman sevgisinin aşılanması amaçlıyor. Öğrenciler ormanda uzman eğitmenler ve belediye koordinatörleri nezaretinde birçok eğitime katılarak, doğada var olan canlı türlerini yerinde inceleyip, farklı bitki ve hayvan türleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. 1 ay boyunca devam edecek olan projede çocuklar, doğada nasıl yaşam sürüleceği ve doğanın kirletilmemesi için ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği konusunda da eğitime tabi tutulacak. Öğrenciler, kendilerine dağıtılan Tabiat Günlüğü’ne ormandan topladıkları malzemeleri yapıştırarak, notlar alacak.

Öğrenciler uzman eğitmenler eşliğinde ormanda yaşayan bitkileri ve hayvanları yakından inceleme fırsatı buldu. Keşfe çıktıkları Mesire Alanı’ndan çeşitli materyaller toplayan çocuklar, daha sonra kurulan çadırda bir araya gelerek, eğitmenleriyle gerçekleştirdikleri keşfin kritiğini yaptı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!