UMKE'den Saros Körfezi kıyısında tatbikat

Güncelleme Tarihi:

UMKEden Saros Körfezi kıyısında tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 16:55

UMKE'den Saros Körfezi kıyısında tatbikat

Haberin Devamı


EDİRNE,(DHA)- EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Trakya Bölgesi'ndeki illerin UMKE gönüllülerinin katılımı ile Saros Körfezi kıyılarında 3 gün boyunca tatbikat gerçekeştirildi.


Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde Trakya Bölgesi'nde UMKE gönüllülerinin katılımıyla Mecidiye Kampı'nda tatbikat gerçekleştirildi. Edirne'den AFAD, Edirne Arama Kurtarma Ekibi (EDAK) ekibinin de katıldığı tatbikatta, bölge illeri arasındaki koordinasyon, uyum, iletişim ve birlikte çalışmayı arttırmak hedeflendi. Kampta 3 gün boyunca, pusula eğitimi, arazide yön bulma, telsiz eğitimi, KBRN eğitimi, göçük altındaki hastaya yaklaşım, hasta taşıma ve paketleme teknikleri, kriz yönetimi, triyaj ve olay yeri yönetimi, suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü .Muhsin Kişioğlu, gerçekleştirilen UMKE tatbikatlarının gerçeği arıtmadığını belirterek, "Özellikle afet durumlarında önemi daha çok ortaya çıkan olay yeri ve kriz yönetimini kusursuz sağlamak; UMKE, AFAD ve yerel arama kurtarma ekipleri ile işbirliği ve koordinasyonu daha da iyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatlar arkadaşlarımızın gayret ve özverili çalışmalarıyla istediğimiz neticeleri alarak sonuçlanmıştır. Ayrıca; bölgemiz, kaçak göçmenlerin gerek Meriç Nehri gerekse de Saros Körfezi üzerinden Yunanistan'a kaçış rotası içinde bulunduğundan ve maalesef zaman zaman üzücü dramlar ve can kayıpları yaşandığından özelikle tatbikat planlarımıza suda tekne facialarına ilk yardım ve ortak kurtarma senaryoları da eklenmiş ve gerçekleştirilmiştir. Geçen sene trafik kazasında vefat eden UMKE gönüllümüz anestezi teknisyeni Oğuz Karabuğday kardeşimizin anısına onun ismiyle düzenlediğimiz 3 günlük UMKE kampımıza ve tatbikatlarımıza katılan tüm personelimize, destek veren kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!