UMKE'den eğitim tatbikat kampı

Güncelleme Tarihi:

UMKEden eğitim tatbikat kampı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 10:36

UMKE'den eğitim tatbikat kampı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta sağlık personellerinden oluşan ve gönüllülük esasına göre hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 3 günlük eğitim tatbikat kampı düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2017 eğitim planı içerisinde bulunan eğitim tatbikat kampı, 4-6 Temmuz tarihleri arasında Döngel Mahallesi'ndeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Kampta ilk olarak UMKE'ye gönüllü olarak yeni katılanlara Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi. Daha sonra UMKE üyesi 50 sağlık personeline Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından yüksekten ve uçurumdan hasta-yaralı kurtarma, zor koşullarda yaşama ve çalışma konulu eğitimi anlatıldı. 
Kampta gruplara ayrılan UMKE ekipleri yüksekten düşme ve değişik senaryolarda, kurtarılması gereken kazazedelere gerçeği aratmayan bir şekilde başarıyla müdahale etti. Kampın son günün de gönüllülere katılım belgesi verildi. Belgeleri veren il Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, UMKE'nin ulusal ve uluslararası bir çok görevde yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Bugün UMKE kampımızı kazasız belasız çok şükür tamamladık. Aramıza katılan yeni arkadaşlarımız var. Gönüllü olarak zor ve meşakkatli bir göreve talip oldular.. Ben, tüm UMKE ekibimizin yaptığı çalışmalarından dolayı kutluyorum. İnşallah gerek olmasın ama ihtiyaç duyulduğunda da en güzel şekilde görevimizi yapacağınıza inanıyorum. Bugün bizim için daha anlamlı bir gün oldu; çünkü ekibimiz daha da güçlenmiş oldu, bu kampla birlikte eğitimlerle kendilerini daha iyi bir şekilde geliştirmiş oldular. Ayrıca MADOSK Başkanı Özcan Baltacı ve üyelerinin bize sundukları değerli katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!