Ümit Özdağ'dan kitaplı yanıt

Güncelleme Tarihi:

Ümit Özdağdan kitaplı yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 17:13

Türkiye’nin, ‘terör ve istihbarat’ gibi kritik konularda yıllardır akademik çalışmalar yapan önemli isimlerinden Ümit Özdağ, gündemdeki konulara ve sorunlara yanıt veren bir kitap yayınladı.

Haberin Devamı

Destek Yayınlarından okuyucu ile buluşan ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’ isimli kitapta, ‘Anayasa Değişikliği ve Başkanlık’, ’15 Temmuz Darbe Girişimi ve Büyük Tehlike FETÖ’, ‘IŞİD’ gibi bölümler bulunuyor.

Katıldığı televizyon programlarında, konuk olduğu açık oturum ve panellerde Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlerle ilgili değerlendirmeler yapan Özdağ, siyasette ise fırtınalı bir dönem geçirmişti. Genel Başkan aday adaylığı sonrasında partisinden ihraç edilen ve sonrasında yeni Anayasa konusunda eski partisiyle zıt görüşler savunan Özdağ, kitabında bu konulara ilişkin sorulara yanıtlar verdi.

MİLLİ-ÜNİTER DEVLET KONUSU

Federasyon ve konfederasyon gibi yapılanmaların dünyada artık sonunun geldiğini, milli ve üniter devleti güçlendirmenin gerekli olduğunu savunan Özdağ,

Ümit Özdağdan kitaplı yanıt

‘çok kültürlülük’ ve ‘demokrasi’ gibi konularda önemli tespitlerde bulunuyor. Avrupa ve Türkiye ilişkileri yanında, ABD ve Türkiye ilişkilerini de mercek altına alan Özdağ’ın ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’ kitabında, Arap Baharı ile başlayan ve Ortadoğu’da ülkelerin parçalanmasına kadar giden sürece ilişkin de önemli uyarılar yer alıyor.

Haberin Devamı

Kıbrıs müzakereleri, Ege Adalarının işgali gibi Türk diplomasisi konusunda araştırmalar yanında, Irak’ın siyasi olarak üçe bölünmesi, Suriye’nin dört parçaya ayrılması gibi fütüristik sayılabilecek ancak emareleri bulunan konular da kitapta yerini aldı. Özdağ, Afrika ortalarına ve Pakistan’a kadar uzanan bölgede, gerilim ve çatışmaların devam edeceği uyarısı yaparken, bunun kaynaklarına ve gelecekte alacağı seyre ilişkin de önemli tezler ileri sürüyor.Ortadoğu’daki jeopolitik gelişmeler, Türkiye’nin üniter devlet yapısı, yeni Anayasa konusu ve terörle mücadele gibi birçok konu, kitapta yer buluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!