Ümit Boyner, ‘Sosyal Girişimcileri’, ‘El Verenler’le buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Ümit Boyner, ‘Sosyal Girişimcileri’, ‘El Verenler’le buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 17:25

TÜSİAD eski Başkanı ve Boyner Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, bugüne kadar girişimcilik üzerine yaptığı çalışmaları kendi grubu bünyesinde de devreye aldı. Sosyal girişimcileri destekleyen ‘Buluşum’ projesini hayata geçiren Boyner, bu projeyle sosyal fayda yaratan proje ve girişimcileri bağışçılarla buluşturacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Endeavor’da ‘girişimcilik’ konusunda çalışan Ümit Boyner, Boyner Grubu için sosyal girişimcileri destekleyen ‘Buluşum’u hayata geçiriyor. Buluşum’da sosyal fayda yaratan projeler ve sosyal girişimciler bağışçılarla buluşacak. Bir buçuk senedir girişimciler, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve akademisyenlerle ‘Buluşum’ üzerine çalışan Boyner Grup Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, sosyal fayda sağlayan girişimler ve toplumsal gelişimin önünü açacak fikir ve projelere destek olacak bir platformu hayata geçiriyor. 

DNA’MIZDA YENİLİK VAR
Önceki gün ‘Buluşum’un ilk danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Daha önce de girişimcilik ve kadın girişimciler üzerine çalışan, eski başkan olduğu TÜSİAD’ta da genç girişimcileri destekleyen Ümit Boyner, “Buluşum fikri üzerine çalışırken grup DNA’mızda yenilik, öncü olmak, değişimin aracı olmak gibi özelliklerimizden yola çıktık. Buluşum Türkiye’de bir ilk. Fikir var, proje var ama hepimizin bildiği gibi Türkiye’de icat çıkarma diye bir bakış var. Biz ise insanlar icat çıkarsınlar istiyoruz. Özellikle de sosyal girişimcileri desteklemenin önemine inanıyoruz. Türkiye’nin kalkınması için evrensel doğrularla beslenen yerel süreçlerin desteklenmesi gerekiyor. Buluşum’da böyle bir ortam yaratacağız” dedi.

SABIRLI SERMAYE!
Dünyada sosyal girişimlere yönelen yetenek, enerji, kaynak, para ve ilginin her geçen gün arttığını da söyleyen Boyner, Buluşum’da şirketlerin sosyal girişimcilere fon sağladığı klasik modelle bireysel bağışçıların sosyal projeleri desteklediği kitlesel fonlama yaklaşımını bir araya getirdiklerini söyledi. Ümit Boyner, Buluşum’u anlatırken sosyal girişimleri destekleyenlerin kazancının olmayacağını, Buluşum’un da sosyal girişimleri “ticarileştirme” amacının olmadığını, destekleyenlerin de hisse sahibi olmayacaklarını anlatırken, “Vicdanlı kapitalizm son dönemde çok konuşuluyor. Bu projeler el uzatıldığında etki alanını büyütecek, uzun vadede toplumsal kalkınma için bu şart. Sabırlı sermayeye ihtiyacımız var” dedi. Ümit Boyner, proje için 500 bin lira harcadıklarını, ancak projede kurum logosu kullanmadıklarını sosyal girişimlerin destekçilerini çoğaltmayı ve yeni fikirleri desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Buluşum’ projesi  nasıl işleyecek?

Haberin Devamı

* www.bulusum.biz adresinde projelere, fikirlere yer verilecek. Siteye gönderilen fikir ve projeleri danışma kurulu değerlendirecek. Proje ve fikir sahipleri isterlerse video yükleyebilecek, sunumlarını siteye koyabilecekler.
* Buluşum’da fikir ve proje sahipleri “ben bu buluşu beğendim, desteklerim, çorbada bizim de tuzumuz olsun, taşın altına biz de elimizi koyalım” diyenler de olacak. 1 lira bağış da yapılabilecek çok daha fazlası da. Buluşum’da fikir ve projelerin sahipleriyle “el verenler” buluşacak. Herkese açık stratejik bir bağış platformu olacak.
* Boyner Grup şirketleri projelere fon desteği verirken projeleri kitlesel fonlamaya açacak. Yani Boyner Grup dışında da büyük gruplar, fonlar destek olabilecek.

Haberin Devamı

Kolay bağış için ‘Yuvarla’

YENİ hayata geçirilen Buluşum’da iki adet tamamlanan proje var. Bunlardan biri ‘Yuvarla’. Geçen yılın en ilgi çeken sosyal girişim örneklerinden biriydi Yuvarla. Perakende sektöründe küsüratları yuvarlayarak ödeyip, aradaki farkla kişilerin seçtikleri bir sivil toplum örgütünün projesine desteklerinin sağlandığı Yuvarla, herkese kolay bir bağışçılık formülü yaşatarak da örnek oldu. Buluşum’da tamamlanan diğer proje de ‘Gelecek Daha Net’. Türkiye’deki gençlerin doğru eğitim, meslek ve hayat seçimleri yapmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve bağlantılara sahip olmaları hayalinden ortaya çıkan bir platform. Gelecek Daha Net, online ve offline rehberlik, mentorluk, eğitimler, buluşmalar, videolar gibi beceri gelişimi araçlarını yaratıcı şekilde kullanarak gençlerin hayatlarıyla ilgili bilinçli kararlar alabilmeleri ve proaktif bireyler olmaları için çalışıyor

Haberin Devamı

Vakıf da kuruldu

BULUŞUM’un desteklenmesi için Boyner Grubu Boyner Vakfı’nı da kısa süre önce hayata geçirdi. Bugüne kadar farklı sosyal sorumluluk projeleri yürüten, daha önce de Nar Taneleri projesini hayata geçiren Boyner Grubu, hem Buluşum’a hem de bundan sonra yürüteceği sosyal sorumluluk projelerine Vakıf aracılığıyla destek sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!