Umar Aminu’ya 15 milyon Euro!

Güncelleme Tarihi:

Umar Aminu’ya 15 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 18:46

Osmanlıspor’un yıldızı Umar Aminu’nun fiyatı belli oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un gündeminde olan Nijeryalı Umar Aminu’nun sözleşmesinde 15 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İsmi Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anılan Umar Aminu’nun fiyatı belli oldu. Samsunspor’dan bedelsiz transfer edilen Nijeryalı futbolcunun serbest kalma bedelinin 15 milyon Euro olduğu ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig’de sezonu 5. sırada tamamlayarak Uefa Avrupa Ligi’ne katılmayı garantileyen Osmanlıspor’da Umar Amınu bu başarının en büyük mimarlarından biri oldu. Sezonu 8 gol 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki oyuncu Türkiye ve Avrupa’da büyük takımların dikkatini çekmeyi başardı.

Bu sezon 28 maça çıkan ve 2403 dakika süre alan Umar Amınu’yu kadrosuna katmak isteyen takımlar büyük ber meblayı kasasından çıkarmak zorunda. Çünkü Osmanlıspor genç yıldızın sözleşmesine 15 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi koydurdu.

Türkiye’de ilk kez PTT 1. Lig’de Samsunspor forması giyen genç kanat oyuncusu alacakları ödenmediği için TFF’ye başvurmuş ve serbest kalmıştı. Amınu’yu daha sonra Ankara ekibi Osmanlıspor kadrosuna katmıştı. Nijeryalı genç futbolcunun 2018 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. (Sporcope)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!