Uma Thurman Eylül’de gelir mi

Cumartesi günü İtalya'da Lamborghini markalı spor otomobilleri test ettikten sonra Bolonya'dan Viyana aktarmalı İstanbul'a dönüyoruz.

Uçakta arkamda Lamborghini Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro ve NTV'den Celal Pir oturuyor. Yanlarına Lamborghini Türkiye'den Sıla geliyor. Aralarında Eylül ayında Ortaköy'de açılışını yapacakları Lamborghini showroom'u için hangi ünlüyü getireceklerini konuşuyorlar. Lamborghini Başkanı ve CEO'su Stephan Winkelmann'ın da katılacağı açılışın görkemli olmasını istiyorlar. Hemen onlara dönüp, "Neden Uma Thurman'ı getirmiyorsunuz" diyorum. Çünkü Thurman, Pirelli'nin Lamborghini'lerde kullanılan P Zero isimli performans lastiklerinin dünyadaki elçisi. 'Mission Zero' adıyla sarı bir Lamborghini Spyder'la reklam filmi çeken ve aynı isimle internette özel sitesi hazırlanan Thurman, Türkiye'deki açılış için bence en doğru isim. Özel hayatında da Lamborhini tutkunu olan ve Gallardo kullanan Thurman, Türkiye'ye gelir mi bilemiyorum ama bu konuda esas iş Pirelli'ye düşüyor. Bu söylediklerim Lamborghini yetkililerin kafasına yattı ve bu konuda Pirelli ile temasa geçeceklerini söylediler. Gelir mi gelmez mi bilmem ama özellikle Tarinto'nun 'Kill Bill' serisiyle dünyada son dönemin en çok konuşulan isimlerden biri olan Thurman'ın Türkiye'de çok ilgi göreceği kesin.

Pandır: İletişimle bizzat kendim ilgileneceğim

Geçtiğimiz hafta 'Otomotiv devinin iletişimi 1 yılda niye tekrar kesildi' başlıklı yazım üzerine Tofaş CEO'su Ali Pandır bir açıklama yaptı. Pandır, Tofaş'taki iletişim değişikliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Tofaş’ta Alfredo Altavilla ile başlayan yeniden yapılanma süreci, Linea ve Mini Cargo gibi çok önemli projelere imza attığımız bu süreçte bizlerin daha dinamik bir ortamda çalışmasını sağladı. İlk geldiğim günden beri bu yapılanmanın devam edeceğini sizlerle paylaşmıştım. O dönemden bugüne görüş ve düşüncelerimde hiçbir değişiklik olmadı. Bizim kurumumuzdaki en büyük farklılık iletişimin de diğer tüm birimler gibi direktörlük düzeyinde kurum içinde temsil edilmesi. Bu durumun Tofaş’ı diğer kurumlardan ayıran en önemli özellik olduğunu düşünüyorum.

Her departmanda olduğu gibi iletişim departmanında da bu yeniden yapılanma süreci devam etmektedir. Bunun kişilerle ilgisi yoktur. Bugüne kadar Kurumsal İletişim Direktörlüğümüzü başarı ile sürdüren Emre Akın Sait, kendi isteğiyle ayrılmıştır. Yeniden yapılanmada iletişime daha çok vakit ayırmak için hukuk işleri kurumsal iletişimden ayrılacaktır. İletişim departmanı için bir atama yapılıncaya kadar, sizlerle olan işbirliğimizde herhangi bir aksama olmayacak şekilde, bizim için büyük önem taşıyan bu departmanın işleyişiyle bizzat ilgileneceğimden kuşkunuz olmasın."
Yazarın Tüm Yazıları