Ulusoy: Finallere gideceğimize söz veriyorum

Güncelleme Tarihi:

Ulusoy: Finallere gideceğimize söz veriyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2006 21:54

Haberin Devamı

Lig TV'ye özel açıklamalarda bulunan Haluk Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, 6 Eylülde ilk maçın Malta ile Almanya'da seyircisiz oynanacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Ama ekip olarak durumun bilincindeyiz. Zoru başarmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Grubumuz zayıf sanılsa da futbolda artık zayıf takım yok, her şey sahada belli oluyor. Terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcularımız ve teknik heyetimiz başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşayacaktır. Ben ekibime çok güveniyorum, onlar canını dişine takarak mücadelesi verecek ve ilk maçını kazanacak. Biz inanmadıktan sonra yenemeyeceğimiz rakip yok. Finallere gideceğimize söz veriyorum. Ben Haluk Ulusoy olarak ekibime ve futbolcularıma güveniyorum. Grubu lider tamamlamak istiyoruz ve sonra da final oynamanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Finale çıkacağımıza inanıyorum.”

MALİK FATHİ KONUSU

Ulusoy, Alman Milli Takımı'nda oynayan gurbetçi oyuncu Malik Fathi hakkında görüşlerinin sorulması üzerine, “Ben Malik Fathi'yi kaçırdığımız bir futbolcu olarak görmüyorum” dedi.
Haluk Ulusoy, “Geçen hafta zaten bir Alman gazetesinde 'Ben Alman vatandaşıyım. Türk Milli Takımı'nda oynamak istemiyorum' şeklinde bir demeci varmış. Keşke Malik Fathi Türklük bilincini taşısaydı da Türk Milli Takımı'nı tercih etseydi. Tabii ki zorla oynatacak halimiz yok” diye konuştu.

“HAKEMLER BENİ ÜZÜYOR VE YORUYOR”

Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon başı rastlanan önemli hakem hataları konusunda da görüşlerini açıklayan federasyon başkanı Ulusoy, “Hakemler beni üzüyor ve yoruyor” dedi.
Ulusoy, “Geçen sezon yarı devrede göreve geldiğimizde bazı hatalar da oldu, ama özellikle son 6-7 hafta mükemmel performans gösterdi hakemlerimiz. Demekki istendiği zaman mükemmel yönetim olabiliyor. Ben 4 haftadır hasta olan babamın yanındaydım, ama maalesef hakemlerimizin performansını beğenmedim. 10 üzerinden, 6 ya da 6.5'dan fazla puan vermem” şeklinde konuştu.
Hakemlerin moral motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydeden Ulusoy, şunları kaydetti:
“Ben biraz uzak kaldım. Bu da morallerini bozmuş olabilir. Haftaya kendileriyle toplanacağız ve neden kötü performans sergilediklerini kendi aramızda araştırıp, ortaya koyacağız. Ama şu da bir gerçek ki ben maddi manevi her türlü desteği veriyorum. Kendilerini çok seviyorum ve saygıyı hak ettiklerini her platformda belirtiyorum. Bizim bu desteği verdiğimiz bir hakem camiasının lige bu kadar kötü başlamaması lazımdı. Bu yüzden kendilerine çeki düzen vermeleri lazım ve bu kadar birikimli hakemlerimiz de bu kadar hata zincirini kendilerine yakıştırmıyordur, biz de yakıştırmıyoruz. Artık üst düzeyde maç yönetmeleri lazım. Üst düzey güvendiğimiz hakemler böyle kötü yönetim gösterirse, biz de gerekeni yaparız, gençlerle yola devam ederiz. Deriz ki 'Bu kadar üstünde durduğumuz tecrübeli hakemler maçları kötü yönetiyor, biz gençlerimize şans tanıyalım.' Ama inşallah böyle olmayacak. Her şeyden önce ben art niyetli olmadıklarına inanıyorum. Olan çıkarsa 'dur' deriz. Hakemlerimize inanalım, sonuna kadar onlara destek verelim, olmayan yerde de 'Kusura bakma' diyelim.”

FENERBAHÇE KONUSU

Kendisini her fırsatta Fenerbahçe ile karşı karşıya getirmeye çalışan kesimler bulunduğunu savunan Ulusoy, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Neden Fenerbahçe ile aramızda sorun olsun ki? Neden Fenerbahçe'nin hakkını yiyecekmişim gibi gösteriyorlar ki. Şekip Mosturoğlu biliyor, Fenerbahçe'nin ne isteği olmuşsa, talimatlar gereği hizmetimizi yaptık. Bunun ilk şahidi Şekip Mosturoğlu'dur. Ben Fenerbahçe için neden kötü bir şey düşüneyim? Ben son dönemimdeyim. Bundan sonra seçilme olasılığım yok. Ben en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Benim içim ve vicdanım çok temiz. Ben Allah'a şükürler olsun rahat yatıyorum, rahat uyuyorum. Fenerbahçe ile benim aramı böyle kötü göstermek isteyen karşı karşıya getirmek isteyen kurum kuruluş kimse, Allah onları bildiği gibi yapsın. Tek kötü düşüncem varsa da Allah beni taş etsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!