Uluslararası toplumdan 'Koza-İpek' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası toplumdan Koza-İpek tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 22:34

Koza-İpek Medya Grubu'na el konulmasına uluslararası kuruluşlardan tepki gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Yüksek Temsilcisi Dunja Mijatovic ekranların kararmasından dakikalar sonra resmi sitede yayınlanan açıklamasında hukuksuzlukları güçlü şekilde eleştirdi. BM'de yaşananlara “Gazeteciler adil bir seçim için kritik öneme sahip.” şeklinde tepki gösterdi.

Haberin Devamı

AGİT'in açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Polisin Kanaltürk ve Bugün TV televizyon kanallarına bu sabah yaptığı baskın, basın özgürlüğünün açık engellenmesidir. Yetkililer basının özellikle bir seçim döneminde özgürce ve güvenli bir ortamda çalışabilmelerini sağlamak zorundadır. Çoğulcu bilgiye ulaşım her demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu televizyon kanalları derhal yayınlarını tekrar başlatabilmelidirler. Çağrımın dikkate alınacağına ve yetkililerin bu endişe verici gidişatı terse çevirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına güveniyorum."

BM'DEN TEPKİ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun adına açıklama yapan Sözcü Stephane Dujarric, “Seçimlerin bağımsız ve adil yapılabilmesi için gazeteciler kritik öneme sahip. O nedenle gazetecilerin özgürce görevlerini yerine getirmeleri gerekmekte.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hükümetlerin görevinin gazetecileri ve basın kuruluşlarını korumak olduğunu dile getiren Dujarric, gelecek seçimlerin güvenli ve özgür bir ortamda yapılmasını umut ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!