Uluslararası Mersin Maratonu Bronz Label kategorisine yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Mersin Maratonu Bronz Label kategorisine yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 14:41

Uluslararası Mersin Maratonu Bronz Label kategorisine yükseldi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte kazandırılan dünyada 56’ncı, Avrupa’da ilk 5 sırada yer alarak önemli maratonları listesine giren Uluslararası Mersin Maratonu, Bronz Label Kategorisine yükselerek bir başarıya daha imza attı.
Her geçen yıl heyecanla beklenen bir spor etkinliği haline gelen Uluslararası Mersin Maratonu, hedeflerini bir bir gerçekleştirerek başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. İlk yılda 1043 kişinin katıldığı 3 yıl gibi kısa bir sürede bu sayıyı 65 bin katılımcı sayısına yükselten Uluslararası Mersin Maratonu, Dünya Atletizm Federasyonu’nun belirlediği bronz kategori kriterlerini yerine getirerek, hedeflediği altın kategoriye bir adım daha yaklaştı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen maratonu dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de önemli dereceler elde etmiş atletleri ağırlıyor. Son olarak üçüncüsü yapılan maratona 22 ülkeden birçok elit sporcu katılmış, parkurda ter dökmüştü. Maratonun Bronz Label kategorisine yükselmesi ile beraber, disiplin, güvenlik, zamanlama ve kalite konularında tam not alan Uluslararası Mersin Maratonuna elit sporcuların talebinin artması bekleniyor.
'BRONZ KATEGORİ NEDİR?
Yıl içerisinde koşulan yarışlar, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından sınıflandırılır. Yarışmalar Altın, Gümüş, Bronz kategoriler olarak 3'e ayrılır. Bu kategoriler de kendi içerisinde maraton, yarı maraton ve 8 ve 15 kilometre gibi diğer klasik koşu mesafeleri olarak kategorilere ayrılırlar ve IAAF tarafından belirlenen kriterler temelinde en iyi yarışlar Altın Kategori'de yer alırlar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!