Uluslararası Eskişehir Film Festivali 19. kez izleyicisiyle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Eskişehir Film Festivali 19. kez izleyicisiyle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 17:19

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve her yıl daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5 Mayıs’ta yönetmen Paul Negescu’nun “Two Lottery Tickets” filminin Türkiye prömiyeri ile izleyicisiyle buluşuyor. Bu yıl festivalde 41 uzun metrajlı film, 4 belgesel ve 55 kısa film izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında 19. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivali, 19. yılında çizgisini koruyarak seyircileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl da sinemaseverlere ve iletişim öğrencilerine gösterimi yapılan filmlerin yönetmenlerinin ve usta sinemacıların da içinde bulunduğu söyleşilerin, atölye çalışmalarının ve sinema derslerinin yer aldığı zengin bir program sunuyor. Festival programında yer alan 41 uzun metrajlı film 4 belgesel, 55 kısa film çoğu Türkiye’de ve Eskişehir’de gösterime girmemiş filmlerden oluşuyor.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali 19. kez izleyicisiyle buluşuyor

Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin geleneği haline gelen Onur Ödülleri ve Sinemaya Emek Ödülleri açılış töreninde sahiplerine sunulacak. Festivalin Onur Ödülleri bu yıl, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay’a ve Lale Belkıs’a; Sinemaya Emek Ödülleri ise Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı’ya verilecek. 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde Yılın Performansı Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şişman, Sinema Kültürüne Katkı Ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verilecek.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali 19. kez izleyicisiyle buluşuyor

Katılan yönetmen ve oyuncuların, “seyirci ve iletişim öğrencileri ile buluşmanın başka yerde böyle sıcak ve keyifli olmadığını” sıklıkla vurguladıkları, sinemayı gerçek bir şenliğe dönüştüren Eskişehir Film Festivali, kent dışından da sinema meraklılarını her yıl Mayıs ayının ilk haftasında Eskişehir'e çekiyor. 5-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Anadolu Üniversitesi 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının, öğrencilerinin ve çalışanlarının bugün bile ilk günkü heyecanla ve amatör bir ruhla gerçekleştirdikleri profesyonel bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.
Festival, 5 Mayıs 2017 Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da gerçekleşecek açılış töreninin ardından, yönetmen Paul Negescu’nun “TWO LOTTERY TICKETS” filminin Türkiye prömiyeri ile perdelerini sinema severlere açacak. Anadolu Üniversitesi 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında gösterilecek 4 belgesel, 41 uzun metrajlı ve 55 kısa film +60 Seansı, Mor Perde, Engelli Farkındalık, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Dünya Festivallerinden, Türk Sineması 2016-2017, Gece Yarısı Sineması, Canlandırma Sineması, Hayatımız Belgesel ve Kısa filmler bölümleri ile Eskişehirli sinema severlere festival coşkusunu doya doya yaşatacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!