Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Hatay'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Hatayda başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 19:08

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Hatay'da başladı

Haberin Devamı



Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG), Türkiye Yazarlar Sendikası ve Aalen-Antakya Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerle Hatay'da başladı.
Hatay Tabip Odası'ndaki etkinliğin açılışında Hatay'ın yüzyıllardır dünyaya örnek olan 'Ortak yaşama kültürü ve toplumsal hoşgörüsü' paneli gerçekleştirildi. Dr. Sadık Nazik'in yönettiği panelde Abant izzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Kara ve araştırmacı yazar Mehmet Tekin, Hatay'da yüzyıllardır var olan toplumsal barış ve hoşgörü ortamını katılımcılara canlı örnekleriyle anlattı.
O döneme ışık tutan tarihsel dokümanlar, o dönemde yazılmış kitaplar ve Antakya'yı konu alan eserlerden örneklerin katılımcılarla paylaşıldığı panelde, Antakya'da var olan toplumsal barış ve hoşgörünün günümüze yansımaları değerlendirildi.
Ardından söz alan Hatay'ın yetiştirdiği önemli tarihçilerden araştırmacı-yazar Mehmet Tekin, kitaplarına konu ettiği Antakya'daki hoşgörü, kardeşlik, barış ve bir arada yaşama tutkusunu kendi yaşamından ve akrabalarının yaşamlarından verdiği örneklerle anlattı.
Etkinlikler 25 Mart'a kadar çeşitli söyleşi, panel, şiir dinletileri, müzikli etkinlikler ve resim sergileriyle devam edecek.

Ramazan ÇELİK/ HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!