Uluslararası Cimnastik Turnuvası İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Cimnastik Turnuvası İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 14:14

7 ülkenin sporcusunu gönderdiği 19. İzmir Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası yarın başlıyor.

Haberin Devamı

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlediği toplantıda, turnuvanın 2014 yılında aynı salonda organize edilecek Dünya Ritmik Şampiyonası'nın bir provası olacağını söyledi.

Çelen, "Önümüzdeki yıl bu salonda Dünya Şampiyonası düzenlenecek ve bu turnuva bizim için bir nevi prova olacak. Türkiye'nin, dünya şampiyonasında bu zamana kadar yapılmış olan dünya şampiyonlarının en iyisini ve en güzelini yapacağına inanıyorum" dedi.

Turnuvaya 7 ülkeden sporcuların katıldığı belirten Çelen, şunları kaydetti:

"İzmir zaten Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da tespit ettiği üzere cimnastik branşında olimpik merkez ilan edildi. Cimnastik branşında İzmir gerçekten ileri bir düzeyde. Bu bakımdan hem İzmir ilini hem de İzmir'deki olimpik sporcularımızı tespit ettik ve 2016 ile 2020 olimpiyatlarına hazırlanmaya başladık. Buradaki amacımız önümüzdeki yıl yapılacak olan dünya şampiyonasının da provası olacak.

Bu yıl Ukrayna'da yapılmıştı ve dünya başkanından bayrağı teslim aldık. İzmir'de yapmak üzere de Dünya Cimnastik Federasyonun da bayrağını İzmir'e getirdik. Umut ediyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüzün de desteği ile çok güzel bir organizasyonu İzmir'de gerçekleştireceğiz. Cimnastik ülkemizde çok hızlı bir şekilde büyüyor. Olimpiyat oyunlarında da ana branşlardan biri. Sporcu sayımız 2 binden 9 bine kadar arttı ama hedefimiz niceliği artırırken niteliği de artırmak."

Milli sporcu Burçin Neziroğlu da "2014 Dünya Şampiyonası İzmir'de olacak. Bu turnuva bizim için çok güzel bir prova olacak bu salonda. Bu görsel şöleni izlemeye tüm İzmir halkını da davet ediyoruz" dedi. Turnuvada yıldızlar kategorisinde yarışacak milli sporcu Selen Bektaş ise yaptığı spordan ve turnuvada yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Ücretsiz olacak turnuva 26 Ekim Cumartesi günü gençler çember, top, labut ve kurdele müsabakalarıyla başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!