Uluslararası Aydın Tarım Fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Aydın Tarım Fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 16:27

Uluslararası Aydın Tarım Fuarı başladı

Haberin Devamı

AYDIN'da, 62'si uluslararası olmak üzere 318 firmanın katıldığı 6. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, kapıları ziyaretçilere açtı.

Aydın 6. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı, Efeler ilçesindeki Tariş Pamuk Depoları'nda yapıldı. Açılış törenine; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, belediye başkanları, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Fuarın açılışını kurdele keserek gerçekleştiren Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın'ın tarım alanında Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'de birçok ürünün en çok üretildiği il Aydın'dır. İncir ve zeytinde Türkiye birincisidir. Bu tür tarım fuarları, çiftçilerimizin teknolojiyle tanışması ve teknolojinin bilimin tarımın emrinde kullanması açısından önemli işlevler görüyor. Bu tür fuarların artması lazım. Bizim de bu fuarı genişleterek daha da iyi hale getirmemiz lazım. Fuarımızın yeri yok mesela, yer temin edilmesi ve fuarların getirilmesi gerekli. O anlamda inşallah bundan sonra çalışmalarımız devam edecek" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA OLACAK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, bu fuarların bundan sonra dünya çapında olacağını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteği vermeye hazırız. Aydın Tekstil alanının içinde eski fabrika alanı var. Bütün projeleri onaylandı. Bu alanı en kısa süre içinde tamamlayarak tarım fuarlarını ve diğer fuarları da Aydın tekstilin içinde yapacağız" dedi. Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ise tarım fuarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Tarım fuarı Aydın için çok önemlidir. Çünkü Aydın halkının büyük bir kesimi geçimini tarımdan sağlamaktadır. Aydın Ticaret Borsası olarak bu fuarı çok önemsiyoruz. Fuarımızda satıcı ile alıcıyı buluşturuyoruz. Burada firmalar ürünlerini sergiliyor. Üreticilerde beğendikleri ürünlerden satın alma imkanına sahip oluyorlar. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz uluslararası fuara 318 firma katıldı ve satışlarında geçen yıllara nazaran daha yüksek olacağına inanıyoruz" diye konuştu

Açılışı gerçekleştirilen Aydın 6. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, 18 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!