Uluslararası Arguvan Türkü Festivali

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 12:42

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "Deniz Gezmiş'in yakalanışını herhalde kitaplar dolusu anlatsanız yazamazsınız ama bir kadının, bir ananın türküsü Deniz Gezmiş'in Gemerek'te nasıl yakalandığını üç dakikada çok iyi anlatır"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Deniz Gezmiş'in yakalanışını herhalde kitaplar dolusu anlatsanız yazamazsınız ama bir kadının, bir ananın türküsü Deniz Gezmiş'in Gemerek'te nasıl yakalandığını üç dakikada çok iyi anlatır" dedi.

Ağbaba, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali için bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Malatya denilince akla kayısının geldiğini dünyanın en güzel kayısılarının Malatya'da yetiştirildiğini söyledi.

Son bir kaç yıldan beridir Malatya'da yeni bir marka oluştuğunu belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

"Türkü Festivali Malatya'yı her geçen gün Türkiye'ye ve dünyaya tanıtan bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Bu markalar kolay yaratılmıyor. Bazen bir kent ne kadar güzel olursa olsun bazen o kenti sadece bir marka yaratıyor. Örneğin Cannes Film Festivali, Cannes belki Fransa'nın en güzel kentlerinden biri olmasına rağmen Cannes deyince film festivali akla geliyor. Buna birçok örnek verebiliriz. Yani bu da Malatya açısından çok önemli bir şey. Arguvan Türkü Festivali, Arguvan türküleri önümüzdeki dönemde bu anlayışla devam ederse Arguvanlıların katkısıyla, Malatyalıların katkısıyla devam ederse önümüzdeki dönemde Malatya'yı öne çıkaran bir marka olacaktır."

Haberin Devamı

Ağbaba, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin sadece Arguvanlılar için değil bütün Malatyalılar için önemli olduğunu ve herkesin festivale sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Türkülerin çok önemli olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Türkü bazen ağıttır. Bazen belki sayfalarca dolusu anlatamadığımız bir şeyi bir türküyle anlatabilirsiniz. Deniz Gezmiş örneğin hep aklıma o gelir türkü deyince, ağıt denince. Deniz Gezmiş'in yakalanışını herhalde kitaplar dolusu anlatsanız yazamazsınız ama bir kadının, bir ananın türküsü Deniz Gezmiş'in Gemerek'te nasıl yakalandığını üç dakikada çok iyi anlatır" ifadesini kullandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin 25-26 Temmuz 2015'te yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!