Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmariste
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 17:04

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda 5'inci Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 2015 yılının Mayıs ayından bu yana mayıs ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez "Ortak tutkumuz; suya olan sevgimiz" sloganıyla düzenleniyor. Yüzme sporunu her yaştan insana sevdirmek amacıyla düzenlenen ve bugüne kadar 25 farklı ülkeden 5 bin 500 sporcunun katıldığı etkinliğe 1300 sporcunun katılması bekleniyor. Etkinliğin sunumunu ünlü şovmen Cem Ceminay yapacak. Marmaris Kapalı Yüzme Havuzu'nda 19 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan şampiyonada bu yıl masterlar kategorisinde 50 metre serbest Profilo Iron Masters Dayanıklılık yarışı Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Profilo ayrıca, yarışlar boyunca hem sporculara hem de izleyicilere özel, eğlenceli oyunlar, ikramlar ve hediyeler ile organizasyona renk katacak. İkinci etkinlik, bir açık su yüzme disiplini olan Uluslararası Aquamasters Setur Marinas 4 x 500 metre Bayrak Yarışı (Relay Meet) 20 Mayıs Cumartesi saat 16.00'da başlayacak. Dört kişiden oluşan takımların toplamda 2 bin metre kulaç atarak performans sergileyecek. Üçüncü etkinlik ise 21 Mayıs Pazar saat 10.00'da Uluslararası Aquamasters Martı Hotel Açık Su Yüzme Maratonu olarak gerçekleşecek. Marmaris İçmeler Koyu'nda 1500, 3 bin ve 6 bin metre olmak üzere üç farklı parkurda gerçekleştirilecek maraton her yaştan katılımcıyla, centilmence bir rekabet sunacak.

Dünyanın en zorlu 7 okyanus kanalını geçen, özel kulaç tekniği ile tanınan ünlü İngiliz açık su yüzücüsü olan Adam Ocean Walker, şampiyona boyunca, 8-12 yaş aralığındaki yüzücü adaylarına, açık su bilinci kazandırmak ve güvenli ve eğlenceli bir açık su deneyimi yaşatarak deniz ve doğa sevgisine katkıda bulunmak amacıyla Aquayouths Swimming for Life Eğitim Programı gerçekleştirecek.

Mustafa SARIİPEK / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!