Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 16:15

Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu başladı

Haberin Devamı

Ayhan ACAR / AMASRA(Bartın), (DHA) -  BARTIN'IN Amasra İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu'nda 240 yüzücü kulaç attı.
Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Spor Kulübü ortaklığında organize edilen Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu düzenlendi. Maratonun açılış törenine Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Amasra Limanı'nda düzenlenen büyük maratona sporcular ve Amasra halkı büyük ilgi gösterdi. İlçede ilk kez düzenlenen etkinlikte 7’den 70’e her yaş grubundan 240 sporcu yarıştı. Vali Nusret Dirim açılış öncesi yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“Amasra 3 bin yıllık tarihi ile Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Bugün de uluslararası maratona ev sahipliği yapıyor. Bu Amasra için bir ilk oluyor. Gelecekte bu organizasyonu geliştirerek Amasra’ya önemli bir değer katacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonun sonuçlarını değerlendireceğiz ve gelecek yıllar daha iyi olabilmesi için gerekli planlarımızı yapacağız."
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri açılış sirenine basarak 1500– 3000 metrelik Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu’nun startını verdi. Sireninin ardından 240 yüzücü denize atlayarak şampiyon olmak için kulaç attı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!