Uluslararası Af Örgütü’nden Merkel’e NSU eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Af Örgütü’nden Merkel’e NSU eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 14:01

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ırkçılıkla mücadele konusunda verdiği sözü tutmamakla eleştirdi. 

Haberin Devamı

Başbakan Merkel’in 2012 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) kurbanlarını anma etkinliğinde cinayetlerin tam anlamıyla aydınlatılacağı sözü verdiğini hatırlatan Amnesty polis, insan hakları ve ırkçılık uzmanı Alexander Bosch, bu sözünü tutmadığını söyledi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde yer alan habere göre Bosch, NSU’nun deşifre olmasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen cinayetlere kimlerin yardım ettiğinin hâlâ aydınlığa kavuşturulamadığını söyledi. NSU yapısının önemli noktalarının polis ve siyasiler tarafından dikkate alınmadığı eleştirisinde bulunan Bosch, “Bundan sonra da dikkate alınmayacağı izlenimi oluşuyor” dedi.

KURUMSAL IRKÇILIK BELİRTİSİ VAR

“Almanya’da NSU cinayetlerinin işlenmesine olanak veren kurumsal ırkçılığın belirtilerini görüyoruz. Bunun üzerine gidilmiyor” diyen Alexander Bosch, NSU’ya destek veren ağlar ve yapıların hâlâ aktif olduğuna dikkati çekti. Bosch, buna örnek olarak kendilerine İmparatorluk vatandaşları diyen ırkçı grupların rahatça hareket edebiliyor olmasını gösterdi. Irkçı grupların ne denli tehlikeli olduğunu, bunları araştıran uzmanların gördüğünü kaydeden Bosch, “Fakat resmi makamlar bu ırkçı yapıların oluşturduğu tehlikeyi hâlâ hafife alıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!