Uludağ "yılbaşı"na hazır

Güncelleme Tarihi:

Uludağ yılbaşına hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 11:58

- Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, otellerin yüzde 70'i rezervasyonlarını doldurdu - GÜMTOB Başkanı Beceren: "Hafta sonu, yarından itibaren batıdan gelecek soğuk ve yağışlı havanın, Uludağ'a minimum 1 metre kar bırakacağının raporu bize verildi. Biz de ona göre hazırlıklarımızı tamamladık" - "Uludağ'da geçen seneki kar eksikliğinden dolayı insanlar tedirgin, 'Kar yağmazsa ben gidince Uludağ'da ne yaparım?' diyorlar ama şu anda kar yeteri kadar var. Hafta sonu gelecek karla da misafirlerimizi, son derece güzel bir kar kalitesiyle karşılayacağımıza inanıyorum"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - HALUK YÜKSEL - Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden, "beyaz cennet" olarak anılan Uludağ'daki tesislerde rezervasyonların yılbaşına doğru hızla artması, işletmecileri umutlandırdı.

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde yaklaşık 6 bin 500 yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, otellerin yüzde 70'i yılbaşı rezervasyonlarını tamamladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor.

Otelciler ise "yılbaşı paket programları" için tam doluluk hedefliyor.

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, Uludağ'daki oteller ve mekanik tesislerde sezonun 15 Aralık'ta açıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Beceren, oteller bölgesine bu ay başında yağan kar sayesinde pistlerin bir kısmını daha önce de geçici süreyle faaliyete geçirdiklerini belirterek, "Şu anda bütün tesislerimiz değil ama yarısından çoğu açık. Hafta sonu, yarından itibaren batıdan gelecek soğuk ve yağışlı havanın, Uludağ'a minimum 1 metre kar bırakacağının raporu bize verildi. Biz de ona göre hazırlıklarımızı tamamladık. Büyük bir ihtimalle pazartesiden itibaren Uludağ'daki bütün pistler faaliyete geçecek" diye konuştu.

Uludağ'da, kayalık bölgelerde bulunan sadece 1-2 pistin faaliyette olmadığını aktaran Beceren, kayaların araları karla tam dolmadığı ve tehlikeli olduğu için bunları hizmete açmadıklarını söyledi.

Söz konusu alanların da hafta sonunda kullanıma açılacağı bilgisini veren Beceren, "Şu anda her tarafta kayak yapılıyor. Bugünden itibaren de Uludağ'a Noel tatili dolayısıyla yabancılar ve Türkiye'den gelecek olan yabancılarla otellerimize misafirlerimizi kabul etmeye başladık" dedi.

- Turist sayısında Araplar artışta, Ruslar düşüşte

Beceren, bu yıl Arap turistlerin, Ruslardan daha fazla Uludağ'a ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Endonezya ve Malezya'dan da günlük turlarla gelenler olduğunu anlatan Beceren, "Bir de Türkiye'de oturan yabancılar, bu dönemde tatilleri, bayramları olduğu için geliyor. Yılbaşından sonra da Rusların, sömestr ve Noel tatilleri var, ayın 5'iyle 15'i arasında. Oradan da bir giriş var ama geçen seneki kadar maalesef olmayacak. Geçmiş yıllara nazaran rezervasyonlarda bir eksilme var. Onu da göreceğiz, şu anda kesin bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizim Türk insanı genelde 'son dakikacı'dır"

Uludağ'ın birinci ve ikinci yerleşim bölgelerindeki konaklama tesislerinin rezervasyon durumlarına da değinen Beceren, kimi otellerde rezervasyonların tamamlandığını bazılarında ise tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Beceren, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Otellerimizin büyük bir bölümü, yüzde 70'i rezervasyonlarını tamamlamış durumda. Bu arada, tabii rezervasyonlar da devam ediyor. Bizim Türk insanı genelde 'son dakikacı'dır. Uludağ'da geçen seneki kar eksikliğinden dolayı insanlar tedirgin, 'Kar yağmazsa ben gidince Uludağ'da ne yaparım?' diyorlar ama şu anda kar yeteri kadar var. Hafta sonu gelecek karla da misafirlerimizi, son derece güzel bir kar kalitesiyle karşılayacağımıza inanıyorum."

Beceren, tatilini Uludağ'da geçirmek isteyenlerin kar ve pistlerin durumunu "www.uludaginfo.com" web sitesinden anlık takip edebileceğini sözlerine ekledi.

- İki kişilik iki gecelik konaklama fiyatı 2 bin 680 liraya kadar çıkıyor

Haberin Devamı

Uludağ'daki otellerin büyük bölümü yılbaşına yönelik "her şey dahil" ya da "tam pansiyon" hizmet verdiği paket programlarını açıkladı. İki kişilik standart bir odada kişi başı 670 liraya varan fiyatların uygulandığı Uludağ'daki otellerde, bir çiftin iki gecelik yılbaşı tatili 2 bin 680 lirayı bulabiliyor.

Üç kişilik odada kişi başı 603, dört kişilik odada kişi başı 569 liraya kadar ücretlerin talep edildiği otellerde, tek kişilik oda için ise 990 liraya kadar çıkan fiyatlar görülüyor.

Otellerde, genellikle 0-6 yaş çocuklar ücretsiz kabul edilirken diğer durumlarda farklı fiyatlar uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!