Uludağ Üniversitesi'ndeki geyikler protokol ile korumaya alındı

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesindeki geyikler protokol ile korumaya alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 19:11

Uludağ Üniversitesi'ndeki geyikler protokol ile korumaya alındı

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR/BURSA,(DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) kampüs içerisinde bulunan geyiklerin popülasyonunun korunması, tedavileri ve bilimsel araştırılmalar yapılabilmesi için protokol imzaladı. 

UÜ'nde yapılan törende konuşan  Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaban hayatı koruma konusunda 2. Bölge Müdürlüğü ile ortak araştırma ve bilimsel çalışmalar yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile uzun süredir görüşme halinde olduklarını  söyledi. . İmzalanacak protokol sayesinde üniversite içerisinde bulunan yaban geyiklerinin popilasyonlarının korunacağını, tedavilerinin yapılıp diğer bilimsel çalışmaların ortaklaşa yürütüleceğini açıklayan Rektör Prof.Dr.Yusuf Ulcay; “Bölge Müdürlüğü ile uzun süren bir görüşme trafiğimiz oldu. Sonunda ortak bir çalışma platformu üzerinde anlaşma sağladık. Protokol sayesinde üniversitemiz içerisinde bulunan yaban geyiklerinin ihtiyaç duyulan farklı bölgelere gönderilmesi, tedavilerinin üstlenilmesi ve buradaki yaban hayatının bilimsel çalışmalara konu olması anlamında birlikte hareket edeceğiz” dedi. 

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise konuşmasında 2015-2016 yılları arasında her bölge müdürlüğünün bir rehabilitasyon merkezine sahip olması konusunda karar alındığını hatırlattı.  Bu kararın ilk uygulayıcılarından olduklarını söyleyen  Bulut; “Bursa, gerçekten bu konuda çok şanslı bir il. Türkiye’ye örnek olmuş bir tesise sahibiz. Sizlerle birlikte olmak ve bu tesislerde ortak projelere imza atacak olmak da bizler için ayrı bir şans.  Veteriner Fakültesi’nin programlarında yaban hayatının işlenmesi bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Bizim işimiz yaban hayatını takip etmek. Bundan sonra da hem bakanlığımızın hem de üniversitemizin ortak çalışmalar içerisinde çok sayıda projeye ve çalışmaya imza atacağına inanıyorum.” diye konuştu. 

Yapılan imza töreninin ardından üniversite içerisinde bulunan doğal yaşam alanına giderek burada incelemelerde bulundu. 

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!