Uludağ Üniversitesinde ‘organik tarım’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesinde ‘organik tarım’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 13:14

Uludağ Üniversitesinde ‘organik tarım’ eğitimi

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi, ülkemizde organik tarımın tanıtımına katkı sağlamak, organik tarımda üretim ve tüketimi artırarak çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla ‘Organik Tarım’ eğitimi başlattı.

Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, eğitimin başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, son yıllarda organik tarım konusuna vatandaşların ilgisinin arttığına işaret ederek, bu konuda gelen sorular ve talep üzerine Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler MYO, Karacabey MYO, Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma Merkezi, GTHB Bursa İl Müdürlüğü, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ve EKODER’in katkıları ile eğitim düzenlediklerini söyledi. Organik tarımın tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla organik tarım biriminin 2000 yılında kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ak, 17 yıldır organik tarım konusunda eğitim ve üretim çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Türkiye’de özellikle bitkisel ürünlerde organik tarımın gelişme gösterdiğini ancak, tüketici bilincinin gelişmemiş olması ve alım gücünün düşüklüğü nedeniyle bu tür ürünlerin önemli bir bölümünün ihraç edildiğini Belirten Ak, “Organik ürün üretiminde tüketimi daha fazla olan ürünlere öncelik verilmeli, örrneğin her gün tükettiğimiz ekmek, domates, soğan, yağ, süt, yumurta vb. ürünler daha fazla üretilmeli ve tüketilmelidir” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili de son zamanlarda çevre kirliliği ile ilgili duyarlılıkların artmasının ardından, organik tarıma yönelişin olduğunu belirterek eğitimi düzenleyenleri kutladı.

Organik tarımın ülkemizde yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak üzere düzenlenen ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan 27 konuşmacının birikimlerini paylaşacağı ‘Organik Tarım’ eğitiminde tarım, organik tarım ile ilgili yasal düzenlemeler, kontrol ve sertifikasyon, organik bitkisel ve hayvansal üretim, organik arıcılık, organik tarımın insan sağlığı ve çevre üzerine etkileri, organik tarım turizmi gibi birbiri ile ilişkili birçok konuda bilgiler verilecek. Organik tarıma ilgisi olan herkesin katılabildiği eğitim bir hafta sürecek. Yüzde 80 devam zorunluluğu olan eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Talep olması halinde eğitimler devam edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!