Uludağ Üniversitesi'nde Avrupa’nın en başarılı öğrenci sporcuları ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesinde Avrupa’nın en başarılı öğrenci sporcuları ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 16:40

Uludağ Üniversitesi'nde Avrupa’nın en başarılı öğrenci sporcuları ödüllendirildi

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR / BURSA, (DHA)

Uludağ Üniversitesi, 2017 yılında düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Spor Takımları Müsabakaları’nda en çok madalya toplayarak zirvede yer alan öğrencilerini ödüllendirdi.
Uludağ Üniversitesi, 2017 Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafından yayınlanan istatistiklere göre Avrupa şampiyonlarında toplam madalya sıralamasında en başarılı üniversite oldu. 24 sporcu ile 2017 yılında gerçekleştirilen Avrupa Üniversitelerarası Spor Müsabakaları’nda badminton, karate, tekvando ve wushu kategorilerinde altın madalya kazanan Uludağ Üniversitesi, 5 altın, 1 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile Avrupa’nın en çok madalya kazanan üniversitesi unvanını kazandı.
Uludağ Üniversitesi yönetimi, spor takımlarının kazandığı başarıdan dolayı bir madalya ve ödül töreni düzenledi. Törene Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu (EUSA) Asbaşkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TÜSF Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
"ÜNİVERSİTEMİZİN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR"
Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sporda başarılı olmanın yolunun hayattaki gibi belli hedeflerin olmasından geçtiğine işaret etti. Üniversitenin geleceğini planlarken bir yandan da sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere de her türlü desteği vermeye devam ettiklerini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Akademik yaşam ile birlikte kültürel ve sportif alanlarda da aktif olan gençlerimiz hem daha iyi yetişmiş oluyor hem de üniversitelerin başarı katsayısını yükseltiyor. Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girmesini hedeflediğimiz Uludağ Üniversitesi’nin her alanda başarılarıyla öne çıkması bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur veriyor. Ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin marka değerini arttıran ve prestijini yükselten bu dereceler, spora ilgi duyan öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerine de neden olmaktadır. Uludağ Üniversitesi’nin adını 2017 yılında zirveye yazdıran öğrencilerimizi ve hocalarımızı canı gönülden kutluyor, şahsım ve üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
150 ÜNİVERSİTE ARASINDAN İPİ GÖĞÜSLEDİ
2016 yılında üniversitelerarası müsabakalarda 23 branşta 25 takımla yarıştıkları bilgisini veren Ulcay, “Uludağ Üniversitesi olarak geride bıraktığımız 2017 yılında ise Türkiye Üniversitelerarası spor müsabakalarına 25 branşta 31 faaliyete 295 sporcu öğrencimiz katıldı. Takımlarımız bu spor faaliyetlerinden 17 altın, 15 gümüş, 21 bronz olmak üzere toplamda 53 madalya kazanarak genel sırlamayı 5. olarak tamamladı. Badminton, Wushu ve Tekvando spor branşlarında takım halinde Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Böylece 3 dalda şampiyonluk olmak üzere kupa sayımızı 9’a çıkardık. 2017 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) istatistiklerine göre 150 üniversite arasında Uludağ Üniversitemiz, 5 altın, 1 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 14 madalya ile en çok madalyaya sahip olan üniversite olarak, Avrupa 1.’si olma başarısını yakalamıştır. Hocalarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm sporcularımızı elde ettikleri üstün başarılardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
"GENÇLER FIRSAT VERİLDİĞİNDE GÜZEL İŞLER YAPIYOR"
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu (EUSA) Asbaşkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise üniversitelerin amacının insan zihninin ve bedeninin limitlerini zorlamak olduğunu vurgulayarak, "Gençliğimize fırsat verildiği zaman çok güzel şeyleri başarabileceğini buradaki kardeşlerimiz bizlere göstermiş oldu. Böylesi fırsatların arttırılması durumunda gençlerimizin Avrupa’da ve dünyada çok daha güzel başarılar elde edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERE TEŞVİK ÖDÜLÜ
Tören sonunda müsabakalarda sporculara protokol tarafından teşekkür belgesi ve madalyaları takdim edildi. Uludağ Üniversitesi yönetimi Avrupa’da derece yapan takımlara 30 bin TL altyapı desteği verirken, 1.lik ve 2.lik elde eden öğrencilere dizüstü bilgisayar, 3.lük alan öğrencilere ise saat hediye etti.

FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Ulcay'ın konuşması
- Ödül töreninden detaylar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!