Uludağ Üniversitesi ‘Arabulucu, Bilirkişi ve Uzlaştırıcı’ yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesi ‘Arabulucu, Bilirkişi ve Uzlaştırıcı’ yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 13:45

Uludağ Üniversitesi ‘Arabulucu, Bilirkişi ve Uzlaştırıcı’ yetiştirecek

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) tarafından ‘Bilirkişi, Uzlaştırma ve Arabulucu Eğitimleri’ verilmeye başlandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce önemli bir istihdam potansiyeli olan bilirkişi, arabulucu ve uzlaştırıcı eğitimlerinin Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Uludağ Üniversitesi adına ULUSEM koordinatörlüğünde yürütüleceğini söyledi. Rektör Yardımcısı  Prof.Dr.Yüce, bilirkişi eğitimlerini beş yıl uzman olarak çalıştığını gösteren diploma, sertifika, çalışma ruhsatı, hizmet belgesi ile bölge adliye mahkemeleri adalet komisyonlarına başvuru yaparak bilirkişi listesine kayıt talebinde bulunanlarınalabileceklerini vurguladı. Rektör Yardımcısı Yüce, şöyle konuştu:

"Eğitimlerimiz hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültesimezunları tarafından alınabilecektir. Arabuluculuk hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir Alternatif Uyuşmazlık Çözüm (ADR)yöntemidir. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanılabilecekleri en etkin yöntemdir"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!