Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı (7)

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı (7)
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 16:19

Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı (7)

Haberin Devamı

ŞİMŞEK: İSİMLER ÜZERİNDEN SPEKÜLASYON YAPMAM
Uludağ Ekonomi Zirvesine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, burada Vodafone standını gezerek Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ten 4,5 G ile ilgili bilgi aldı.
Standı gezdikten sonra bir gazetecinin "Merkez Bankası Başkanının atamasıyla ilgili en Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinden bir iki tanesinin adı geçiyor. En son konuşmanızda 'Aklımızda yeni bir isim yok' demiştiniz" görüşünü iletmesi üzerine Şimşek, "Zamanı gelince arkadaşlar. İsimler üzerinden spekülasyon yapmam. Zamanı gelince yapılır" yanıtını verdi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi bittikten sonra yeni bir atama olacak mı? sorusuna ise Şimşek, "Yeni bir isim yok demedim. Öyle bir şey söylemedim" dedi.
Şimşek, diğer gazetecinin "Konuşmanızda 'Kişisel verilerin güvenilirliğiyle ilgili bir madde geçti' dediniz. Bunun terörle ilgisi var mı?" sorusuna da "Kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanun geçti. Dolayısıyla bu kanun hem Türkiye'nin yatırım ortamını iyileştiriyor, hem terörle mücadelede uluslararası iş birliği anlamında elini güçlendiriyor hem de tabi ki kişisel verilerin, özel hayatın ve şahısların korunmasına yönelik önemli bir reform" diye yanıtladı.
"Bu kanunun Reza Zerrab'la bağlantısı gündeme geliyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de Şimşek, bu yasanın geçen sene hazırlandığını belirterek, basın mensuplarına teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!