GeriSeyahat Uludağ’a kar erken geldi, sıra festivalde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uludağ’a kar erken geldi, sıra festivalde

Uludağ’a kar erken geldi, sıra festivalde

Uludağ’a bu yıl erken gelen bol kar kayakçıların yüzünü güldürdü. Mekanik tesisler yenilenirken tek kart uygulaması sürüyor. Geçen kışı kapalı geçiren iki otel hizmete girdi. Acemiler için yeni pist düzenlemesi yapıldı. Dağı şenlendiren Winterfest, 24 Ocak’ta başlıyor.

Uludağ’da bu yıl pistler 8 Aralık’ta karla doldu, mekanik tesisler çalışmaya başladı. Oteller, sezonu 20 Aralık’ta açtı. Yılbaşını yüzde 100 doluluk oranıyla geçiren oteller şimdi sömestr tatiline hazırlanıyor. Kar kalınlığı geçen hafta sonunda 160 santimetreye ulaşmıştı.
RUSLAR, ANTALYA’YI TERCİH ETTİ
Her yıl ocak ayında 4 bin Rus tekstilciyi beş günlüğüne Uludağ’a taşıyan Dosso Dossi Show bu yıl mekân değiştirdi. Etkinliğin Antalya’ya taşınmasıyla dağ ekstra eğlence, oteller ise yüksek doluluk oranlarından mahrum kaldı. Geçen kış sezonunda toplam 55 bin kişiyi ağırlayan işletmeler yaklaşan sömestr tatilinden umutlu. “Gençlik festivalleri ve sömestr tatili moda şovunun açığını kapatacak, sezonu geçen yılın ziyaretçi rakamlarıyla tamamlayacağız” diyor Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği Başkanı Haluk Beceren.
Bu yıl dağdaki iki kapalı otel yeni işletmecileriyle kapılarını yeniden tatilcilere açtı. Kartanesi Otel, beş yıldızlı Ağaoğlu My Mountain adıyla hizmete girdi. Kar Otel ise aynı isimle faaliyette. Geçen yıl bazı otellerin imar planına aykırı bölümlerinin yıkımıyla 300’e yakın yatak kaybeden Uludağ, iki oteliyle 250 yeni oda kazandı. Konaklama fiyatları ise geçen yıla oranla yüzde 10- 15 arttı. Buna karşın Milli Park’ın giriş ücretleri değişmedi.    
ACEMİLERE ÖZEL PİST
Bu yıl kazaların önlenmesi, sorunlara acil müdahale amacıyla bir dizi önlem alındı. Uludağ’dan sorumlu Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan’ın verdiği bilgiye göre, usta kayakçıların rahatça kayabilmesi için acemilerin, kar motorlarının, ATV’lerin ve kayak yapmayanların pistlere girişi engellenecek. Bu amaçla Kayak Öğretmenleri Derneği’nden iki öğretmen ve güvenlik güçleri pistleri sürekli denetleyecek. Acemi kayakçılar Aydın-Yıldız Oteli’nin karşısındaki pistlerde güvenle kayabilecek.
112 Acil Servisi’nin hafta sonundaki ekip sayısı da arttırıldı. Hafta içinde iki, tatil günlerinde üç ekip nöbet tutacak. Jandarmanın üç arama ve kurtarma ekibi ise 24 saat nöbette. Bursa’dan ulaşımın aksamaması için yol onarımları yapıldı, gelecek yıl ise yolun genişletilmesi planlanıyor.   
FIRTINADA ELEKTRİK KESİLMEYECEK
Yaz aylarında oteller bölgesinin altyapısı yenilendi. Elektrik hatları toprak altına alındı. Otellerin atıksularını tek noktada toplayan kanalizasyon sistemi yapıldı. Bu sistem gelecek yaz Bursa’nın arıtma sistemine bağlanacak ve otellerin önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacak.
Bu yıl 2. Bölge’de, yoğun dönemlerde kullanılmak üzere 400 araçlık açık otopark alanı hazırlandı.
Mekanik tesislerdeki yenileme çalışmaları devam ediyor. Tutyeli’ndeki 2 kişilik telesiyej yenilendi, dört kişi taşıyabilecek hale dönüştürüldü. Günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere caminin altına tuvalet yapıldı.  
EĞLENCENİN DOZU ARTTI
Festivallerle yetinmeyen oteller eğlencenin dozunu arttırmak için
harekete geçti. Ağaoğlu My Resort’un çatısındaki Çatı Bar gece boyunca açık. Sezon boyunca ünlü sanatçılar sahneye çıkıyor. 400 kişilik Grand Yazıcı Club’da müzik saat 02.00’ye kadar sürüyor. Bu kış sahnesinden Kenan Doğulu gibi şöhretler geçecek. Alkoçlar’daki A Bar bu yıl tekrar açıldı. Cafe Beceren’de saat 16.00’da başlayan After Ski Party saat 20.00’ye kadar sürüyor. Genç Yazıcı’daki 200 kişilik Aspen Club yenilendi. İstanbul ve Bodrum gece hayatının önemli isimlerinden Emre Ergani bu yıl Uludağ’da iki bar açtı: Kuşaklıyaka bölgesindeki Mandıra’da hizmet veren Biber gündüz açık. 250 kişilik Sess ise gece Türkçe DJ müziğiyle eğlence sunuyor. Kervansaray’daki Ayyaş Bar’da Türkçe söyleyen şarkıcılar sahneye çıkıyor. Chalet Yazıcı’nın Meribel Cafe Bar’ı pistlere yakın, Barcelona ise otelden ayrılmadan eğlenmeyi tercih edenlere hitap ediyor.

Winterfest’in yıldızları, Demet Akalın, Hadise ve Doğulu Kardeşler

Uludağ’ın gençlik müzik festivali Winterfest bu yıl 17’nci kez düzenleniyor. Grand Yazıcı Oteli’nin etkinlik bölgesinde 20-24 Ocak, 27-31 Ocak ve 10-14 Şubat dönemlerinde toplam 13 konser gerçekleştirilecek. Ayrıca ödüllü yarışmalar düzenlenecek. İlk hafta Hadise, Ozan Doğulu, Doğuş Çabakçor, Ralvero ve Tan sahneye çıkacak. İkinci haftanın yıldızları Demet Akalın, Erdem Kınay ve Merve Özbey, Doğuş Çabakçor, Ozan Doğulu. Son hafta ise programda Tom Novy, Kenan ve Ozan Doğulu, Demet Akalın’ın konserleri yer alıyor. Festivali düzenleyen ARK Organizasyon, dağdaki 11 otelde konaklama ve ulaşım içeren paketleri internet üzerinden günlüğü 320 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Ayrıca İstanbul, İzmir, Ankara’dan otobüsle 70 TL’den başlayan fiyatlarla gidiş-dönüş ulaşım imkânı sunuluyor. Konser biletleri Uludağ’da satılıyor. Ayakta giriş ücretleri bu yıl 50-70 TL arasında olacak. Festivali geçen yıl 8 bin kişi izlemişti. (www.winterfest.com.tr

Ne, nerede kaça kiralanır?

Uludağ’da çok sayıda kayak merkezi, kayak takımları ve kıyafetleri kiralıyor. Fiyatlar, kiralama günü sayısına, malzemeye, pazarlığa göre değişiyor. Ortalama kayak takımı kiraları günlük 30 TL. Kayak kıyafetlerinin kirası ise günlük ortalama 30 TL. Snowboard’lar için günlük 40 TL ödeniyor. Kayak hocalarının bir saatlik ders ücreti tek kişi için 120, çift kişi için 180 TL civarında. Kar motoruyla gezmek istiyorsanız saatine 150 TL ödemeniz gerekiyor. Kar motoru için birinci bölgeden ikinci bölgeye, kafe ve restoranlar bölgesine uzanan Çobankaya ve Bakacak bölgesini kapsayan 15 kilometrelik bir parkur var. Rehber eşliğinde çıkılan turlarda 40 kilometre hız sınırı uygulanıyor.

Günlük ortak Skipass 60 TL

Dağdaki telesiyej, teleski gibi tüm mekanik tesisleri ‘Uludağ Skipass Ortak Girişimi’ işletiyor. Sekiz işletmenin bir araya gelerek birleştirdiği 21 tesisi saat 08.00-17.00 arasında tek biletle kullanmak mümkün. Sistem kayakçıların kullandıkları pistler ve kullanım sürelerinin kaydını tutuyor, bu yöntemle kaybolma riskini de azaltıyor. Bu yıl bir günlük sınırsız skipass kartı 60, iki günlük 80, üç günlük 95 TL.

Fahri Otel - Günlük skipass ücretsiz

3 yıldızlı. 60 standart, 4 süit odası var. Konaklayanlara günlük sınırsız telesiyej kartı ücretsiz. Tam pansiyon plus hizmet veriyor. Geceliği kişi başı 125 - 350 TL arasında değişiyor. Sömestr tatili haricinde hafta araları 3 gün ve üzeri konaklayanlara yüzde 40’a kadar indirim yapılıyor. Otelin kayak odası bulunuyor. SPA’sı yenilendi. (www.otelfahri.com)

Grand Yazıcı - Gece kulübü açıldı

4 yıldızlı, 233 odalı. SPA merkezi, kayak odası bulunuyor. Bu yıl 400 kişilik gece kulübü açıldı. Hafta içi iki kişilik konaklama 400 TL. Cuma, cumartesi gecelik 550 TL. Sömestrda ise iki kişi 750 TL. (www.grandyazici.com/uludag)

Beceren Otel - Odaları yenilendi

3 yıldızlı, 76 odalı. Bu yıl odaların eşyaları yenilendi. Kafesi dağın gözde mekânlarından. Bu sene mönüye ek olarak Little Caesars pizza eklendi. Otelin restoranı da var. Aynı zamanda kayak okulu, kayak malzemeleri merkezi hizmet veriyor. Tek kart uygulamasına üye. Otelde hafta içi iki kişilik konaklamanın fiyatı 460, hafta sonu 620, sömestr döneminde ise 700 TL. (www.beceren.com.tr)

Ağaoğlu - İkinci oteli açtı

Ağaoğlu bu yıl ikinci bölgede 196 odalı, beş yıldızlı My Mountain’ı açtı. SPA’sı, kayak odası, yemeklerde canlı müziği var.
27 Ocak’a kadar standart odada kişi başı hafta içi 230, hafta sonu 320 TL. Sömestr dönemi hafta içi 320, hafta sonu 390 TL. Kayak odasından ekipman kiralanabiliyor. (www.mymountainresort.net) My Resort
ise dört yıldızlı, 205 odalı. Kayak ve masaj hariç her şey dahil sistemiyle hizmet
veriyor. Hafta içi kişi başı 230, hafta sonu 320 TL. Sömestrde hafta içi 320, hafta sonu 390 TL. Ağaoğlu, daire sahiplerine her iki otelde yüzde 20 indirim uyguluyor. Otelin kayak odası bulunmuyor. Malzemeler dışarıdan temin ediliyor. Her iki otel de ortak kart uygulamasına üye. (www.agaoglumyresort.com.tr)

Monte Baia - Hafta içi tam pansiyon 198 TL

4 yıldızlı, 186 odalı. Tam pansiyon plus hizmet veriyor. Sömestr tatiline kadar pazar-perşembe aralığında kişi başı gecelik 198 TL. Cuma, cumartesi minimum 2 gece konaklamada günlük 280 TL. Sömestrde 4 gece konaklama koşuluyla günlük 420 TL. Otelin kayak odasından ekipman temin edilebiliyor. (Www.baiahotels.com

Kervansaray Hotel - Konaklayana pist ücretsiz

4 yıldızlı, 163 odalı. 1100 metrelik kayak
pisti otel müşterilerine ücretsiz. İki kişi, tam pansiyon hafta içi 390, hafta sonu 550 TL.
Sömestr tatilinde ise iki kişi toplam gecelik
750 TL. Otelin kayak odası hizmet veriyor. (www.kervansarayhotels.com)

Alkoçlar - Peşin ödemeye yüzde 10 indirim

Alkoçlar’ın her iki oteli de 4 yıldızlı, tam pansiyon hizmet veriyorlar. Kayak odalarından ekipman kiralanabiliyor. Birinci bölgedeki Alkoçlar Hotel 74 odalı. Standart odada kişi başı hafta içi fiyat 219, hafta sonu 304, sömestr tatilinde 475 TL. İkinci bölgedeki Alkoçlar Zone 2, 126 odalı. Hafta içi 180, hafta sonu 280, sömestr tatilinde ise 450 TL. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapılıyor. (www.alkoclar.com.tr)

Karinna Otel - 4 gece konaklamaya indirim

4 yıldızlı, 185 odalı. SPA’sı, kayak odasıyla, tam pansiyon plus hizmet veren otelin odaları bu yıl yenilendi. Gece otelde şovlar düzenleniyor. 27 Ocak’a kadar pazardan perşembeye kişi başı 200 TL, hafta sonu 270 TL. Cuma-pazar aralığında geceliği kişi başı 305 TL. Cumartesi tek gece konaklamanın bedeli kişi başı 475 TL. Sömestrde mimimum 4 gece konaklayana gecelik kişi başı 390 TL. Tek seferde yapılan ödemelere yüzde 10 indirim var. (www.karinnahotel.com)

Genç Yazıcı - Hafta içinde 144 TL

Genç Yazıcı, üç yıldızlı. Tam pansiyon kişi başı fiyatı hafta içi gecelik 144, hafta sonu 257 TL. Sömestr tatilinde hafta içi 269, hafta sonunda 300 TL. Otelin ekipman temin edebileceğiniz kayak odası bulunuyor. (www.yazicihotel.com)

False