Ulubey Kanyonu'nda dağcılık şenliği

Güncelleme Tarihi:

Ulubey Kanyonunda dağcılık şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 10:43

Ulubey Kanyonu'nda dağcılık şenliği

Haberin Devamı

ZİRVE Dağcılık Uşak Şubesi tarafından Ulubey Kanyonu'nda düzenlenen dağcılık şenliğine katılan 197 dağcı, Uşak'ın tarihi ve kültürel bölgelerinde tırmanış ve yürüyüş yaptı.

Zirve Dağcılık Uşak Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulubey Kanyonları Dağcılık Şenliği'ne İzmir, Muğla, Söke, Kuşadası, Selçuk, Turgutlu ve Uşak Şubelerinden 197 dağcı katıldı. Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan beldesinde toplanan grup, Bakırali mevkiinde yürüyüşe geçerek Karahallı ilçesinde bulunan tarihi Clandras Köprüsü, Pepuza Antik Kenti, Kırlangıç Mağarası ve Kral Yolu hattında ilerleyerek Ulubey Kanyonlarına ulaştı. Yürüyüşün ardından Ulubey Kanyonları Çamlığı'nda kamp kuran dağcılar, geceyi burada geçirdi. Şenliğin ikinci gününde Taşyaran Vadisi'ne giden grup, Tarihi Çatal Köprü güzergahında ki yürüyüşle günü tamamladı.

Zirve Dağcılık Uşak Şube Başkanı Ayhan Gökoğlu, "İlimizin görülmeye değer tabiat harikası güzelliklerini ve tarihi yerlerini diğer illerden gelen üyelerimize göstermenin mutluluğu içindeyiz. İzmir, Muğla, Söke, Kuşadası, Selçuk ve Turgutlu'dan ilimize gelen dağcılar, tabiat harikası yerleri ve tarihi yerleri yakından görme imkanı buldu. Dernek olarak amacımız Uşak'ımızı tanıtmaktı. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan'a, diğer şube başkanlarına ve üyelerimizle birlikte bizlerden desteğini esirgemeyen Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!