Ulu Önder Atatürk, Bursa’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ulu Önder Atatürk, Bursa’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 11:30

Ulu Önder Atatürk, Bursa’da anıldı

Haberin Devamı

Faruk KAHRAMAN/ BURSA, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde Bursa’da düzenlenen törenlerle anıldı.
Bursa Valiliği’nce düzenlenen anma töreni sabah saat 09.00’da Heykel’deki Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasıyla başladı. 09.05’te Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Siren sesleriyle birlikte kentteki araçlar durarak, sürücüler saygı duruşuna katıldı.
Bu arada, Heykel’deki anma töreni sırasında CHP İl Başkanlığı çelenginin iki görevli tarafından protokol töreni beklerken anıta konulması krize neden oldu. İl Başkanı Şadi Özdemir’in müdahalesiyle çelenk daha sonra kenara alındı.
Çelenk sunulmasının ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda da anma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Bu arada, 10 Kasım dolayısıyla Eski Bursalılar Derneği, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyeleri ve BURFAŞ’ın katkılarıyla Ulu Camii’nde Atatürk için öğle namazı sonrası mevlit okutularak, aşure dağıtılacak. Ulu Camii’ndeki anmaya Vali ve Belediye başkanlarının da katılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!