Ultrasonik kovucular

Güncelleme Tarihi:

Ultrasonik kovucular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 00:58

Evleri, işyerlerinin en korkulan misafirlerinin başında fare, karafatma ve böcek gibi haşeratlar geliyor. İlaçlarla kovulan bu haşeratların artık en büyük düşmanı teknoloji. Ultrasonik sesler yayan cihazlar geliştiren şirketleri, artık ilaçlama dönemini bitiriyor.

Haberin Devamı

ÖRÜMCEK, fare, karafatma, böcek ve karınca... Tüm heşaratları evden, işyerinden, mutfaklardan veya banyolardan kovmak sağlık açısından önemli bir mesele. Birçok ilaç haşeratlardan kurtulmak için kullanılıyor. Ancak sağlık açısından bu konu biraz tartışmalı. Şimdi ise haşeratları kovmak için teknoloji kendini göstermeye başladı. Çözüm ise ultrasonik hoparlörler. Farklı birçok haşerat türünü kovmak için geliştilen bu teknoloji insanların duyamayacağı bir ses dalgası yaratıyor ve tüm heşaratların mekana girmesini engelliyor.

HAŞERATA GÖRE AYAR

Ultrasonik haşerat kovucuların 25 KHz’den yüksek bir ses frekansı sunuyor. Bu ses dalgası haşerat sinir sistemini olumsuz etkileyerek beslenme alışkanlıklarını bozuyor. Böylelikle haşeratlar ultrasonik ses dalgası olan bölgenin dışına kaçıyor. Paylaşılan bilgilere göre 25 KHz’den yüksek bir ses frekansı 200 metrekarelik bir alanda etki gösteriyor. Kullanılmaya başlanan ultrasonik ses cihazının etkisi ise 3 ile 15 gün sonunda görülmeye başlanıyor.
Bu cihazların üzerinde uzak tutulmak istenen heşaret tipine göre ayarlar bulunuyor. Bu ayarla ses frekansı 25 KHz üzerinde veya altında ayarlanıyor. Örneğin, karınca veya hamam böceği gibi haşeratları uzak tutmak isteyen kullanıcılar, cihazları en düşük ses ayarına getiriyor. Fare gibi daha büyük haşeratlar için ise en yüksek ayar kullanılıyor. Bu yüzden de haşeratları kovmak istediğiniz alana birden fazla cihaz almanız gerekebilir. Ultrasonik cihazların elektrik tüketimi yok denilecek kadar az. Aylık 1.5 lira ile 2 lira arasında elektrik tüketimi yapan bu cihazların, bazı modellerinde elektriğe bile gerek kalmıyor. Bunun da sebebi güneş enerjisiyle kullanılabilmesi.

Haberin Devamı


Fransız çözümü

ULAŞIM sektöründe kullanılan kabloları kemiren haşeratları uzaklaştırmak için ultrasonik teknoloji geliştiren Reppro Inox, depolarda, kasaplarda, fırın ve pastane gibi birçok farklı alan için bu cihazı geliştiriyor. Prize takılarak kullanılmaya başlanan Reppro Inox’un üzerinde 3 farklı ayar yer alıyor. Bu ayarla kullanıcılar istedikleri haşerat cinsini alanlarından uzak tutabiliyor. Taksim Ticaret tarafından ithal edilen Reppro Inox’un fiyatı 169 Euro.

Haberin Devamı

360 derece koruma

TOKYO şirketi tarafından geliştirilen cihazda bulunan 3 hoparlör ile 360 desibel ses gücüne sahip. Patentli ‘Attack Wave’ sistemiyle tüm haşeratları ortamdan uzaklaştıran ve kovar Tokyo’nun modeli 500 metrekareye kadar etkili. Bu sayede tüm odalarda ve evde ölü alan bırakmayı iddia eden model, dış ortamlarda kullanılmıyor. 124 liradan satılan model, Türkiye’de de satışta bulunuyor.


Güneş enerjisiyle kovalıyor

DIŞ mekanlar için geliştirilen ultrasonik kovucular, güneş enerjisiyle çalışıyor. Falcon ‘DKS-345’ modeli de bunlardan biri. Üzerinde bulunan güneş enerjisi panelleri sayesinde elektriksiz çalışan modelde aynı zamanda hareket sensörleri de bulunuyor. Haşeratlar önce bir uyarı tonu veren cihaz, daha sonra ultrasonik bir sesle kovucusunu çalıştırıyor. Cihazın fiyatı 900 lira.

Haberin Devamı


Daha küçük alanlar için
BÜYÜK mekanlar yerine daha küçük alanlardaki haşeraları kovmak için kullanılabilecek modeller arasında Teknopest TP-100 bulunuyor. 100 ile 150 metrekareye kadar etkili olan cihazda 21,23,25,28,33 ve 40 Khz bandında ultrasonik dalgalar yayıyor. 180 derecelik açıda ses veren model, iki farklı fonksiyonu kullanıcılara sunuyor. Cihazın ses şiddeti ise 119 desibel. Teknopest TP-100 liradan satılıyor.

HAFTANIN TRENDİ

Starwars’a özel
‘jel’ kalem
ARADAN geçen 40 yıllık süreden sonra önümüzdeki ay sinemalarda ‘Güç Uyanıyor’ filmi ile yerini alacak Starwars, hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Kalem markası Cross’ta Starwars için özel bir seri geliştirdi. Jel mürekkepli ve ‘C-3PO’, ‘Darth Vader’ ve ‘Stromtroopers’ karakterlerinin yer aldığı kalemin satış fiyatı 199 lira.

Haberin Devamı


OYUN DÜNYASI

Kendi kulübünün menajeri ol

FUTBOL menajerlik oyunları arasında adını efsanelerin arasına yazdıran Football Manager’ın yeni bölümü limitli sürümle satışa sunuldu. Oyunseverlere kendi futbol kulübünü kurma imkanı veren Football Manager 2016, geliştirilmiş özelliklerle dikkat çekiyor. Oyunun sınırlı üretimi bilgisayarlar için 100 liradan satışta.


UYGULAMA

Firefox iPhone ve iPad’lerde yer aldı

MOZILLA’NIN, web tarayıcısı ‘Firefox’ iOS uygulamasını yayınladı. iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarına sunulan mobil tarayıcı Firefox, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Özellikle, Firefox’un bilgisayar kullanıcılarının beklediği uygulamada, arama tahmini, görsel sekme yönetimi ve gizli tarayıcı modu da mevcut.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!