Ülkü Ocaklarından Kadınlar Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Ülkü Ocaklarından Kadınlar Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 16:28

Ülkü Ocaklarından Kadınlar Günü etkinliği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ÜLKÜ Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisinde “ Türk Kültüründe Kadın ve Çocuk” konulu konferans düzenledi.

Erciyes Üniversitesi Asena Teşkilatı tarafından düzenlenen konferansa Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, Avukat İsmihan Gülser Üçok, Avukat Mehmet Üçok, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, “ Türk Kadını tarihin her döneminde en mukaddes zaferlerin fatihlerine analık yapmış, yeri gelince de nefer olup çarpışmıştır. Daha dün sırtında yavrusuyla cepheye mermi taşıyan, askerinin yarasını saran kahraman, Türk Kadını, maalesef toplumumuzdaki şeref ve medeniyet yoksunları sebebiyle şiddet mağduru haline gelmiştir. Buna rağmen sevinçle görüyoruz ki Nene Hatunun nesli halen sürmektedir. Devlete başkaldıranlara mavi göklerden nizam veren Sabiha Gökçen, vatansız kalleşlerin Midyat’ta karnında yavrusuyla şehit ettiği Şerife Özden Sütçü, operasyona giden helikopterin düşmesiyle şehadete kavuşan Yarbay Songül Yakut, gelecek nesillere ilim öğretirken hainlerin kurşunlarına hedef olan Aybüke Yalçın ve son olarak halen Afrin’de hainleri tepeleyen kahraman kadın askerlerimiz. Ayaklarınızın altında cennetle müjdelenen sizleri asla ama asla unutmayacağız.” dedi.

Talas Belediye Meclisi’nde, Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin yaşatılmasına için verilen önergenin reddedilmesine de değinen Başkan Çolak, “ Biz demokratik yollar ile şehidimizin adını vatan topraklarında yaşatmak istedik. Bize engel olanlar şunu iyi anlamalı ki Furkan Doğan’ın şehit sayıldığı bir yerde Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit sayılmak zorundadır. Fırat kardeşimiz vefat eden sıradan bir kişi değil, vatanı uğrunda can veren bir yiğittir, şehittir. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha tekrar etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından,  Avukat İsmihan Gülser Üçok ve Avukat Mehmet Üçok tarafından, ‘ Türkiye’de ve Dünya’da kadın hakları ile Kadına şiddet’ hakkında katılımcılara bilgiler verilirken, program İl Başkanı Volkan Çolak tarafından konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!