Ülkü Ocaklarından İran Televizyonuna Kınama

Güncelleme Tarihi:

Ülkü Ocaklarından İran Televizyonuna Kınama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 16:45

AZERBAYCANLI TÜRKLER İÇİN ÜLKÜ OCAKLARI BİR ARAYA GELDİ

Eskişehir Ülkü Ocakları üyeleri, 6 Kasım 2015 tarihinde İran Radyo Televizyon Kurumuna bağlı bir kanalda yayımlana bir programda, “Türklere hakaret edildiği” gerekçesi ile bir basın açıklaması yaptı.
Hamamyolu mevkiinde bulunan bir parkta bir araya gelen Eskişehir Ülkü Ocağı üyeleri, yayınlanan programda Güney Azerbaycan Türkü bir çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü kokular yayılmasıyla ilgili bir sahneye yer verildiğini ifade etti. Grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, İran’ın Türkleri açıkça aşağıladığını söyledi. Şahan, “Türk Milleti, pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Urmiye Gölü’nü kurutarak Güney Azerbaycan’ı çölleştirmeye çalışan, Türkçe eğitimin önünü keserek ‘Ses Bayrağımızı’ susturmaya uğraşan hatta Tractor Sazi Futbol Takımı’nın başarılarını gölgelemeye kalkan baskıcı rejimin, kin ve nefret dolu politikaları son noktaya dayanmıştır. ‘Haray haray men Türkem’ diyerek yeri göğü inleten soydaşlarımız, ‘Artık herkes susacak Türkler konuşacak’ yazılı pankartla, biriken öfkelerini ortaya koymuşlardır” şeklinde konuştu.
Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, 15-16 Kasım 2015’te Antalya’da düzenlenecek olan G-20 zirvesinde de bu konunun en yüksek sesle dile getirilmesini savundu.
Grup, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganlarıyla basın açıklamasını sonlandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!