Ülker: Mahkeme kararı ile parayı iade ettik

Güncelleme Tarihi:

Ülker: Mahkeme kararı ile parayı iade ettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 21:42

Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, geçen hafta gündeme getirilen Kaynak Holding’e para aktarma iddiaları hakkında konuştu.

Haberin Devamı

 2010’da ortak oldukları bir kooperatif arsası üzerinden suçlandıklarını söyleyen Ülker, “17/25 Aralık sürecinin ardından bu ortaklık ilişkisine mesafeli durduk. Kaynak Holding’in ‘Hisselerimizi satın alın’ mealindeki teklifine “Siz şaibeli duruma düştünüz. Mahkeme kararı olmadan böyle bir alım yapamayız” cevabını verdik. Aynı teklifi kayyum da yaptı. Ancak, mahkeme kararının ardından arsanın tamamını satın aldık” diye konuştu.

UFAK BİR ARSA

Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada, geçmişte birçok kişinin bu grupla yolunun kesiştiğini belirten Ali Ülker, ‘Ülker Grubu’nun da ortaklığı olmuş olabilir mi? Var mı öyle bir şey’ şeklindeki bir soru üzerine, “Bununla ilgili şöyle bir hadise cereyan etti. Bizim ortak olarak bulunduğumuz bir arsa kooperatifi vardı. Kaynak Holding de bu arsaya ortak olduğu için ilgili hadise yaşandı. Kaynak Holding’e kayyum atandıktan sonra kayyum paralarını alıp, bu ortaklıktan çıkmak istedi. Tabii avanslar vardı içeride. ‘Avansları verin’ dediler kooperatife. Biz ‘veremeyiz’ dedik. Bunun için mahkeme kararı istedik. Çünkü herhangi bir şekilde para transfer edersek kayyum dahi atanmış olsa sıkıntı olur. Mahkeme kararıyla biz bu paraları iade ettik ve arsa üzerimize geçti. Olan bütün hadise budur. Mahkeme ile tescil edilmiş ve mahkemede sonuçlanmış bir hadisedir. Söz konusu yer üzerine inşaat yapılması düşünülen ufak bir arsa. Ortaklık da 2010’lara falan dayanıyor herhalde. Mahkemeden tescil edilmeden bu parayı iade etmedik” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!