Ülker kısmet tepti

Güncelleme Tarihi:

Ülker kısmet tepti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:55

ÜLKERSPOR dün Kinder Bologna önünde grup birinciliği şansını tepti. Ben, Ülker'i bu sene hücumda hiç bu kadar aciz görmemiştim.

İki sayılık atışlarda yüzde 33, üç sayılık atışlarda yüzde 33 ve faul atışlarında yüzde 42 gibi düşük bir isabet yüzdesiyle oynayan turuncu yeşilliler, bu maçı ancak savunmasıyla çevirebilirdi, ama olmadı. Kinder, dört as oyuncusu Griffith, Rigaudeau, Beciroviç ve Bonora'yı sakatlıkları nedeniyle oynatamamasına rağmen ilk 10 dakikada Ülker'in savunmasını darmadağın etti. Devamlı adam adama savunma yapan Ülker, ilk yarının hiçbir döneminde rakibine üstünlük sağlayamadı.

GEREKSİZ İNAT

Murat Didin
'in, hücumda etkisiz kalan takımına adam adama savunma yaptırmakta ısrar etmesi, Kinder'in işini kolaylaştıran faktörlerden biri oldu. Halbuki adam eksilterek pota dibine pas indiren ve hemen her pozisyonda Kinder'i sayıya ulaştıran Jariç ve Abbio'yu durdurabilmenin tek yolu alan savunmasıydı. Ancak Didin'in katı inadı yüzünden bir türlü savunmasını değiştirmeyen Ülker, yüzde 53'lük hücum yüzdesiyle oynayarak 21 sayı atan Abbio karşısında aciz kaldı. İkinci yarının 10'uncu dakikasında fark 20 sayıya ulaştıktan sonra alan savunmasına dönülmesi ise hiçbir işe yaramadı.

Ülker'de dikkatimi çeken bir başka nokta da şu... Lollis'in iyi oynamadığı bütün maçları kaybediyorlar. Turuncu yeşilliler, bu mağlubiyetle liderlik şansını kaybederken, Kinder dört eksiğine rağmen hiç ummadığı bir anda grubunu lider bitirme şansını elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!