Ülker farklı

Konya’da muhteşem bir atmosfer içinde başlayan Türkiye Kupası Final-Four ilk maçında Galatasaray, güçlü rakibi Ülker karşısında bir varlık gösteremedi ve elendi.

İlk iki periyotta Galatasaray Coachu Halil Üner’in hücumda oyuncularını 5 dışarıda oynatması ve topu devamlı Kerem’in tuttuğu oyuncuya getirmesi, Ülker’i biraz şaşırttı. Dışarıdan şuta dayalı bu sistem, 1.5 periyot başarılı oldu. Ancak Ülker Coachu Ergin Ataman oyuncularına alan savunması ve yarı saha baskı uygulatınca dengeler değişti, fark bir anda büyüdü.

Çöküşün faktörleri

Galatasaray ligin sonlarına doğru oynadığı lig maçında rakibini son saniyelere kadar zorlamıştı. Ama dünkü maçta yabancı oyuncularının bir kısmının bu maça gelmeyişi ve maddi olanaksızlıklar Galatasaray’da bu çöküşü getirdi. Ülker cephesinde Ergin Ataman’ın tüm oyuncularını sahaya sürmesi, İbrahim ile Rentzias’ın olumlu oyunları, Blair’in 18 sayısı, turuncu yeşillilere farkı getiren faktörlerdi. Maçın son 3 dakikasında Halil Üner’in genç oyuncuları sahaya sürerek, sonucu kabullenmesi, Ülker’i finale taşıdı.

Maçın hakemleri az hatalı ve skora tesir etmeyecek bir yönetim gösterdiler.

Muhteşem atmosfer

Final-Four’a ev sahipliği yapan Konya’da Selçuk Üniversitesi içindeki 3 bin kişilik spor salonu inanılmayacak güzellikte. Basın bölümü bir Avrupa Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapabilecek görüntü (bilgisayar, telefon ve internet bağlantıları ile donatılmış) verdi. Salon şehrin dışında olmasına karşın, üniversite içinden ve şehirden gelen basketbolseverler salonu doldurdu. Bu da basketbolu görsel güzelliğe taşıyacak bir ortam yarattı. Ayrıca dans gösterileri ve animasyonlar da Final-Four’a ayrı bir renk kattı.
Yazarın Tüm Yazıları