"Ülkemin formasını giymek bana onur veriyor"

Güncelleme Tarihi:

Ülkemin formasını giymek bana onur veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 14:32

Türk hentbolununun Danimarka’daki elçisi ve U-17 Bayan Hentbol Milli Takımımızın Sara Keçeci futbolla başladığı spor hayatına hentbolla devam ediyor.

Haberin Devamı

Annesi Danimarkalı, babası Türk olan Sara’nın ilginç hayat hikayesi…
 
"DANİMARKA'DA GAZETELERDE MANŞET OLDU"

Milli Takımımızın Danimarka’da oynadığı hentbol maçını izlemeye giden genç sporcu, ilk kez izlediği bu spora hayran kaldı ve hentbole ilk adımını attı. İki defa Türkiye’de kampa katılan Sara, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda yıldız milli oldu.
 
Sara’nın bu başarısı Danimarka basınında geniş yankı uyandırdı. Danimarkalı gazeteciler, genç Sara'nın bu ilginç spor yaşamını gazetelerinde manşetlere taşıdı. Gazeteciler Sara'nın futboldan hentbole geçen spor hayatı ve Danimarka-Türkiye hattındaki hentbol serüvenini kaleme aldılar. 
 
“FUTBOLU BIRAKTIM, ÇÜNKÜ…”

5 yaşında futbol oynayarak spora başladığını ifade eden sara Keçeci, annesi sayesinde 10 yaşında hentbole geçiş yaptığını belirterek, “Futbol oynadığım için arkadaş grubum genelde erkeklerden oluşuyordu. Ailem de bunu bir zamandan sonra sosyal gelişimim açısından hoş karşılamadı. Bu yüzden annem beni hentbole yönlendirdi. Danimarka’da Türkiye’nin U-17 milli kaçını izlemiştim. İşte o maçtan sonra hayatım değişti” dedi.
 
“DANİMARKA’DAKİ MAÇ DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Danimarka’daki maçtan sonra U17 Milli Takım Antrenörü Osman Kalyoncu ile tanıştıklarını söyleyen genç hentbolcu, “Avrupa Şampiyonası eleme maçının bitiminden sonra Osman Hoca ile kısa bir sohbette bulunduk. Danimarka’da yaşadığımı, ancak bu sporu yapıp, Türk Milli Takımı’nda oynamak istediğimi söyledim. O da bana şans vereceklerini belirtti. Bu benim hentbolle ilk tanışmam oldu. Bize daha sonra davet geldi. EYOF’ta da milli takım formasını giydim. Trabzon’daki EYOF 2011’de milli takımımızın kalesini korudum” diye konuştu.
 
“ÜLKEMİN FORMASINI GİYMEK ONUR VERİYOR”

Milli formayı giymekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Sara, büyük hedefleri olduğunu ifade ederek, “Trabzon’da yapılan EYOF 2011 kadrosunda yer bulmak çok büyük mutluluktu. Orada çok güzel bir arkadaşlık ortamı kurdum. Şimdi bundan sonra hedefim önce U-19, daha sonra da A Milli Takımın kalesini korumak. Ülkemin formasını giymek bana onur veriyor. Trabzon’da bu duyguyu fazlasıyla yaşadım. Bize Trabzon’da kaldığımız sürece her türlü desteği ve yardımı esirgemeyen başta Türkiye Hentbol Federasyonu’na, antrenörlerimize ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“TÜRKİYE’DE OYNAMAYI SARA İSTEDİ”

20 yıldır Danimarka’da yaşadığını belirten baba Mehmet Keçeci ise Sara’nın Türk milli Takımının formasını giymeyi kendisinin tercih ettiğini belirterek, “Eşim Danimarkalı ve burada ilkokul öğretmenliği yapıyor. Bense aslen Diyarbakırlıyım. Türkiye’ye yazdan yaza gelebiliyoruz. Ben Danimarkada tarım iş makineleri üreten fabrikada çalışıyorum. Spora ilgim ilkokul döneminde başladı. Önce futbol daha sonrada basketbol oynadım. Şu anda Danimarka’daki yerel kulübün futbol bölümünde yöneticilik yapıyorum. Sara da spora çok yatkın. Son yıllarda hentbole büyük ilgisi vardı. Milli takıma seçilmesi onun bu spora olan ilgisini de artırdı. Kızım Türk milli Takımını kendisi tercih etti. Bu da beni çok mutlu etti. Onunla gurur duyuyorum” diye konuştu.
 
Danimarka’nın Soenderborg kasabasında doğan Sara, lise de biyoloji bölümü ikinci sınıfta okuyor. Hem Türk hem de Danimarka vatandaşı olan Sara, en büyük isteği ise “Hücre Biologu” olmak. Genç sporcu, İngilizce, Almanca, Danca ve Türkçe dillerini biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!