Ülkelerin gelişmesi ve büyümesinin artışı için kadın, etken önşart

Güncelleme Tarihi:

Ülkelerin gelişmesi ve büyümesinin artışı için kadın, etken önşart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 15:53

Ülkelerin gelişmesi ve büyümesinin artışı için kadın, etken önşart

Haberin Devamı

 

İSTANBUL, (DHA) SARIYER ve Galatasaray Rotary Kulüpleri Ortak Toplantısı'nda "Neden kadın?" ve "Neden W20" konusu tartışıldı. Toplantıda ülkelerin gelişmesi ve büyümesinin artması için kadının etken bir önşart olduğu üzerinde duruldu.

  W20 Dünya Kurucu Başkanı Dr. Gülden Türktan "kadının olaylara ve gelişmelere erkeklerden farklı baktığı ve bu farklı bakışın olayların ve gelişmelerin
analizine değer katıp, resmin öbür tarafını ortaya çıkardığı araştırmalarda kanıtlandı" dedi. W20'nin G20 ülkeleri tarafından Türkiye'nin dönem başkanlığında sırasında kurulmuş olması, Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu gibi, aynı zamanda da ülkelerin ekonomik büyümesi ve eşitsizlikleri azaltabilmesi için altın bir anahtar olduğunu söyledi.

Böylelikle, şirketlere olduğu gibi, tüm ülkelere de altın öğüt olarak "kadınlar resmin öbür tarafını ve riskleri öngörebildiği için, şirketlerde veya ekonomilerinde daha fazla kadına yer verildiği zaman, şirketlerin ve ülkelerin sürdürebilir başarıyı yakalayacakları ve ekonomik büyümeyi sağlayacakları tartışıldı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar Öğüt daha iyi bir dünya, daha
refah ve gelişmiş bir toplum için kadının yaşam içinde eşit fırsatlara ulaşması gerektiğini söyledi ve W20 platformu tüm kadınların sadece ekonomik olarak gelişmesini değil, aynı zamanda sosyal ve toplumsal olarak eşit fırsatlar almasını sağlayan, her türlü sorunun konuşulduğu bir gelişim platformudur" dedi.

FIFA Danışmanı ve Avrupa Kulüpler Birliği geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi
Ebru Köksal, dünyanın en çok sevilen sporu olan futbolun ülke politikalarında cinsiyet eşitsizliği sorununa dikkat çekmek ve çözüm yaratmak için çok önemli bir platform olarak öne çıktığını belirtip, hem kadınlar, hem de erkekler için şart olan bir konuya değindi ve "konfor alanınızdan çıkmaktan korkmayın, tutkuyla bağlanacağınız mesleği bulana kadar aramaktan vazgeçmeyin, hayal kurmayı asla ihmal etmeyin" dedi. Kadın
olarak yönetim kurullarında farklı bakışı olduğunu bizzat gördüğünü ve yaşadığını anlattı. Köksal, "Öncelikle kadın üye görev aldığı yönetim kurullarında daha verimli bir çalışma ortamı yaratılması için konulara çok hazırlıklı ve donanımlı olarak geliyor ve hakim görüşü sorgulamaktan çekinmeyerek tartışma ve karar kalitesinin yükselmesini sağlıyor" dedi.

Yazar ve İletişim Yöneticisi Ahter Kutadgu değer yaratmanın ailenin içinde başladığını anlattı. 30 yıllık iş deneyiminin yanısıra üç kız babası olarak yazdığı "Kızlarıma Notlar" kitabında yer alan konuların başlıcalarından olan cesaret ve özgüvenin önemini vurgulayan Kutadgu, genç kadınlara "aklınız, vicdanınız, emeğiniz, donanımınız ve değerlerinizle yaşarsanız, kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilir, her türlü zorluğu aşabilir ve herşeyi mümkün kılabilirsiniz" dedi.

W20 Panelini Rotary Guvernörü Özcan Albak ve Sarıyer Başkanı Aygül Yeprem ve
Galatasaray Başkanı Nilgün Özbudak ağırladı.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!