Ulaşımını çözemeyen dünya şehri olamaz

Güncelleme Tarihi:

Ulaşımını çözemeyen dünya şehri olamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Ulaştırma meselelerini çözememiş bir şehrin, dünya şehri olma konusunda yarışma şansı yoktur” dedi.

ANKARA İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Ankara’da yatırımların sektörel dağılımında proje sayısı ve ödenek itibariyle birinci sırayı 455 projeyle ulaştırma sektörü alıyor” dedi. Ankara İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yüksel başkanlığında gerçekleştirildi. Dünyadaki iddialı bütün şehirlerin, ulaştırma meselelerini çözdüğünün altını çizen Yüksel, “Ulaştırma meselelerini çözememiş, ulaştırma modları arasında dengeyi sağlayamamış bir şehrin, ‘Ben dünya şehri olma konusunda yarışa başlıyorum, benim iddiam şu’ deme şansı yoktur” dedi.

600 milyon lira harcandı

1 Ocak-31 Mart dönemi itibariyle tertip edilen proje sayısının bin 462, projelerin toplam bedelinin 10 milyar lira olarak gerçekleştiğini, önceki yıllarda yapılan harcamaların ise 3 milyar lira olduğunu ifade eden Yüksel, 2.7 milyar lira olan 2010 yılı ödeneğinden şu ana kadar harcanan paranın 600 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

Kalkınma ofisleri oluşturacağız

Dünyada 20 bin civarında kalkınma ajansı var. Bunun önemli bir bölümü Avrupa’da. Bütün dünya kalkınma ajanslarından yararlanıyor. Önümüzdeki günlerde tüm atama işlemlerini gerçekleştireceğiz ve Ankara Bölgesel Kalkınma Ajansı’nı süratle hareket ettireceğiz. Başkent’te kalkınma yöntemlerinde yeni bir bakış kuracağız ve bütün yerleşim yerlerinde kalkınma ofisleri oluşturacağız. Yatırımın teşvik edilmesi dahil her türlü desteği vereceğiz.”

Yüksel: Toplumların aynası enerji sektörü

Gerçekleşen 129, devam eden 392, ihale aşamasında bulunan 117, başlanmayan 824 proje olduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi: İkinci sırada 40 projeyle sağlık hizmetleri, üçüncü sırada 177 projeyle eğitim sektörü var. Önümüzdeki yıllarda toplumların aynası olacak bir başka sektör enerjidir. Tarım sektörünü asla unutmayacağız. Ankara’da 223 projesi olan tarım sektörüne önem vereceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!