Ulaşımda da uygarlık gerekiyor

Başkent Ankara’da yaşayan biri olarak bazen otomobil kullanan bazen toplu taşıma araçlarına binen bir vatandaşım.

Haberin Devamı

Yıllardır şunu gözlüyorum dolmuş taksi belediye ve halk otobüslerinin ayrı trafik kuralları var sanki. Dolmuşlar yolun neresinde olursa olsun yolcu almak için hiçbir trafik kuralına uymadıkları gibi sürücülerin can güvenliğini de düşünmüyorlar. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde güzergah değiştirip dar sokaklarda slalom yapıyorlar. Yollara dolmuş durakları yapılamaz mı? Dolmuşların 5-10 m. arayla yolcuların keyfine göre durup kalkmaları hem petrol hem trafik açısından zarar değil mi? Kaç defa ambulansa yol vermeyen özel arabaların dolmuşların önünden kaçtığına tanık oldum. Taksiler yolları işgal ediyor herkes beklerken, ‘kırmızı ışık’ta geçiyor, bazı sokaklarda durmamak için karşıdan gelenin yoluna çıkıyor, kabadayılık yapıyor. Bütün bunları kameraların olmadığı yerlerde çok rahat yapabiliyor.
En kalabalık yollarda şerit değiştirip trafiği tehlikeye soktukları gibi çizginin üstünden gidip iki şeridi işgal ediyor. Amaç sağda veya solda müşteri varsa onu kapmak. Belediye ve halk otobüslerinin duraklara yaklaşma gibi bir anlayışı yok. Çoğu zaman duraktan 5-6 m. uzakta durup yolu tıkıyorlar. Hangi anlayış böyle yapmışsa kaza yaptıkları zaman suçlu bile olsalar durarak geçen süredeki para kaybı karşı taraftan ödeniyor. Bu nedenle de trafik kurallarına aldırış etmeden diğer arabaların haklarını çiğniyorlar. Bilmem bu konularda trafik ve belediye yöneticileri ne düşünüyor?
Ali TAN

Haberin Devamı

Gökçek’in adını kullanıyorlar

Çetenin haydutluğuna bakın

Olgunlar Sokak (Şimdi burası cadde oldu) ve Karanfil-2 Sokakta yaklaşık 15 gündür bir takım insanlar üzerinde turuncu renkte fosforlu yeleklerle insanlardan park parası adı altında haraç toplamakta...
15 gün önce işyerimin bulunduğu sokağa 10 kişi geldi ve “Burası paralı park oldu. Biz burayı kiraladık” dediler. Birkaç gün sonra ellerinde herhangi bir matbaada basılmış hiçbir resmi geçerliliği olmayan bir makbuz vermeye başladılar. Yine aynı kişiler sokağın başında bulunan park yapılmaz levhasının üzerine ‘UKOME tarafından belirlenen ücretle park yeridir’ diye uyduruk bir levha astılar.
Oysa ki; UKOME’nin internet sitesinde böyle bir karar yok. Zaten bu kişilere elinizde yazılı bir belge var mı diye sorduğumuzda bir belge gösteremediler. İşin daha da ilginç tarafı bilmeyen vatandaş buraya geliyor, arabasını park ediyor. parkçı adı altında bu kişilere para ödüyor ve gönül rahatlığı ile gittikten sonra motorlu polis ekibi gelip araçlara ceza yazıyor. Polis gittikten sonra bu kişiler arabaların ön camlarından ceza makbuzlarını topluyorlar.
Konu ile ilgili olarak 155 hattına şikayet maili attım ama alakasız şablon bir yanıt geldi. Başkentin ortasında birileri “Burayı biz Melih Başkan’dan kiraladık” diyerek park parası topluyor ve kimse bir şey demiyor. Yasal olmayan bu durumdan Melih Gökçek’in haberinin olduğunu sanmıyorum.

Haberin Devamı

Park yasağına dikkat

Bahçelievler’de artık her sokak ve caddenin sol bölümüne park etmek yasaklandı. Eveden dışarı çıkar çıkmaz artık her şey paralı ve cezalı oldu. Sanki park yeri varmış gibi niye diklemesine park ettin uzunlamasına park etmedin diye ceza yazılmakta, kendi evimizin önüne dahi park yasağı getirdiler. Bahçelievler’e gittiyseniz park etmeden önce arabalara bakın yada birilerine cezalı olup olmadığını sorun yoksa uzun süre sonra gelmediyseniz arabanız çekilir.
G. Ö.

Yazarın Tüm Yazıları