Ukrayna'nın icatları Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Ukraynanın icatları Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 13:09

Ukrayna'nın icatları Antalya'da

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - UKRAYNA Ailesi Derneği tarafından Ukrayna Büyükelçiliği'nin desteğiyle 'Ukrayna'nın Dünya'ya Hediye Ettiği 50 İcat' adlı sergi açıldı.

Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'ndeki serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ve davetliler kesti.

Büyükelçi Andriy Sıbiga, belgesel doküman niteliğindeki grafik çalışması sergide, Ukrayna'nın dünden bugüne önemli birçok bilim adamları yetiştirdiğini hatırlattı. İcatlarının geçen yıl 1 milyon Ukraynalının tatil yaptığı Antalya'da tanıtılmasından dolayı da mutlu olduklarını belirten Sıbiga, Ukraynalı ailelerin Antalya'da huzur içinde yaşadıklarını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, Ukrayna'nın Türkiye'nin dostu olduğunu, dünyaya çok sayıda bilim insanı hediye ettiğini anlattı. Başkan Uysal, "Ukrayna denince tebessüm eden pozitif insanlar aklımıza geliyor. Ukraynalılar çok güzel bir ruhlar taşıyorlar" dedi. Başkan Uysal, eylül ayında gerçekleşecek Kültür Günleri'ne Ukrayna'nın da katılmasını istedi.

Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a günün anısına Ukrayna'ya özgü duvar panosunu hediye etti. Ukrayna Büyükelçiliği görevlileri ile Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova da sergiyi gezen davetlilere sergilenen grafiksel görüntüler üzerinden Ukraynalı bilim adamlarını ve icatlarını anlattı. 19'ncu yüzyılda ortaya çıkan gaz lambasını da keşfeden bilim adamlarının daha çok uzay ve hava araçları üzerinde çalıştıklarına dikkat çekildi. Ukraynalı bilim adamlarının, birçok ülkede askeri taşıma ve saldırı hava aracı olarak kullanılan Skorsky helikopterlerinin de yaratıcısı olduğu vurgulandı.

'Ukrayna'nın Dünya'ya Hediye Ettiği 50 İcat' adlı sergi 13 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!