Ukraynalı çocuklar Samsun’dan memnun ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynalı çocuklar Samsun’dan memnun ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 16:10

Ukraynalı çocuklar Samsun’dan memnun ayrıldı

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) - KARADENİZ Ukraynalılar Dernek Başkanlığı bu yıl ilk kez Türkiye’de yaşayan Ukraynalı çocukları Samsun'a getirdi. Ukraynalı çocuklar Samsun’da gönüllerince eğlenerek unutulmaz günler yaşadılar.

Karadeniz Ukraynalılar Dernek Başkanı ve Proje Koordinatörü Liudmyla Shymko, bu yıl ilk kez Türkiye’de yaşayan 9-14 yaş arası Ukraynalı çocukları Samsun’da getirdi. 5-12 Ağustos arası Samsun'da kamp kuran çocuklar kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.
'İLK DENEYİMİMDE BAŞARDIM'
19 öğrenci ve 5 rehber öğretmen ile Samsun’da 24 Ukraynalı vatandaşını ağırladığını belirten Karadeniz Ukraynalılar Dernek Başkanı ve Proje Koordinatörü Liudmyla Shymko, "Bu proje benim ilk deneyimim oldu ve başarılı olduğumu düşünüyorum. Destek veren Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha’ya Samsun Valisi Osman Kaymak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'e, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
'UKRAYNALI ÇOCUKLARIMIZ SAMSUN’U TANIDILAR'
Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve Samsun'da yaşayan Ukraynalı çocukları Samsun'da ağırladıklarını ifade eden Shymko, "5-12 Ağustos tarihleri arasında çocuklarımıza Çakırlar korosu, at çiftliği, golf sahasını, bandırma vapurunu, Vezirköprü kanyonunu, amazon köyü gibi birçok yerleri gezdirdik. Çocuklar buradan çok mutlu bir şekilde ayrıldı. Hatta çocuklar evlerine gidince bana tek tek teşekkür mektupları yazmaya başladı. Buda derneğimizde güzel bir iz bıraktı. Derneğimiz Ekim ayında kurulmasına rağmen bu kadar kısa bir sürede bu organizasyonu güzel bir şekilde tamamladık. Amacımız Ukraynalı çocuklarımıza Samsun’u tanıtmaktı. Belki çocuklarımız ileriki yıllarında tatillerini burada geçirebilirler, belki büyüdüklerinde Samsun ile bir iş ortaklığı yaparak buraya ticari ve ekonomik kazanç sağlayabilirler. Böylece Samsun’a bir yatırım yapmış oluyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelip, sağlıklı bir şekilde gitmeleri bizim için önemliydi" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!