Ukrayna Büyükelçisi Sybiha'dan Başkan Gökhan'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna Büyükelçisi Sybihadan Başkan Gökhana ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 12:54

Ukrayna Büyükelçisi Sybiha'dan Başkan Gökhan'a ziyaret

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'ye bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gelen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükelçi Andrii Sybiha'ya, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Andre Gaman ve Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık eşlik etti. Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin görüşüldüğü ziyarette konuşan Büyükelçi Andrii Sybiha, son yıllarda Türkiye ile olan ticari hacmin yüzde 19'luk bir büyüme gösterdiğini söyledi. Sadece devlet ilişkilerinin değil, halkın da iç içe olmasını istediklerini belirten Büyükelçi Sybiha, "Ukrayna ile Türkiye arasında vize ve pasaport olmayışı birbirimize ne kadar güvendiğimizin de bir göstergesidir. Bir kentimiz ile sizin kentinizin kardeş kent olmasını istiyoruz. Sizin gibi efsanevi bir Belediye Başkanı ile görüşmek benim için büyük bir memnuniyet. Çünkü vatandaşlarınızın güvenini kazanıp üst üste Belediye Başkanı seçilmişsiniz. Bunun için sizi tebrik ediyorum. Şehirdeki düzeni de gördüm, onun için de ayrıca sizi tebrik ediyorum. Şehre ilk bakışta aşık oluyorsunuz. İlk defa geldim, ama bundan sonra da ailem ile birlikte gelmek istiyorum" dedi.

Ziyareti nedeniyle Büyükelçi Sybiha'ya teşekkür eden Başkan Gökhan ise, "İlk gelişinizde Çanakkale hakkında bu kadar güzel duygular hissetmeniz nedeni ile büyük mutluluk duydum. Çanakkale tarihi ve coğrafi olarak önemli bir merkezdir. Arkeolojik çağlardan, yakın çağlara kadar birçok tarihi olay Çanakkale toprakları üzerinde olmuştur. Birçok antik kent de bu topraklar üzerinde yer alır. Coğrafi açıdan da iki adamız ve boğazımız var. Çanakkale, Marmara ve Ege Denizi'nin buluştuğu bir yerde bulunuyor. İlin yüzde 60'ına yakını Avrupa'da yer alıyor. Peynir ve domates gibi birçok marka ürünü de bulunuyor. Dolayısı ile güzel bir coğrafyada yaşıyoruz" diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı çeşitli hediyeler takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!