Ukrayna, Antalya'ya en çok turist gönderen ikinci ülke

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna, Antalyaya en çok turist gönderen ikinci ülke
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 16:21

Ukrayna, Antalya'ya en çok turist gönderen ikinci ülke

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - UKRAYNALI medya mensuplarını makamında ağırlayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ukrayna'nın Almanya'dan sonra Antalya'ya en çok turist gönderen ikinci ülke olduğunu söyledi.

Vali Münir Karaloğlu, Ukraynalı basın mensuplarına 385 tane 5 yıldızlı oteliyle 1 milyon yatağa sahip, yatak kapasitesinin bütün İspanya'nın yatak kapasitesinden daha fazla olduğunu ifade ettiği Antalya hakkında bilgiler aktardı. 2013 yılında Antalya'ya 380 bin civarında Ukraynalı turist geldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, 2016 yılında Almanya'dan sonra Antalya'ya en çok turist gönderen ikinci ülke konumuna gelen Ukrayna'dan ilk 7 ayda 318 bin turist ağırdıklarını ifade etti.
Vali Karaloğlu, "Ukrayna bizim çok yakın bir komşumuz. Tarihi, kültürel, dostluk ilişkilerimiz çok güçlü bir ülke. Son dönemde iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde en üst düzeyde devam ediyor. Bu güzel ilişkilerin turizm hareketlerini daha da büyütmesini temenni ediyorum. Sizi Antalya'da ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade edeyim" dedi.
Vali Münir Karaloğlu, daha sonra Ukraynalı basın mensuplarının başta güvenlik konuları olmak üzere çeşitli konulara ilişkin sorularını cevap verdi. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da hazır bulundu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!