Uğursuz kokart

Güncelleme Tarihi:

Uğursuz kokart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2005 00:00

Bu dönemde kimi hakemimiz genç yaşta hakemliği bırakmak zorunda kaldı. Kiminin kokartı elinden alındı. Bazıları silahlı saldırıya uğradı. Bir bölümü de camiadan dışlanıp, maç yönetme şansları bulamadı. Son 10 yılda FIFA kokartı taşıyan hakemlerin tamamına yakını, büyük talihsizlikler yaşadı. Kimi genç yaşta hakemliği bıraktı, kiminin de kokartı alındı. Önemli bölümü camiadan dışlandı. Kimi de kurşunlandı.

Haberin Devamı

 İşte Türk hakemliğine adını yazdıran FIFA kokartlı hakemler ve de yaşadıkları talihsiz olaylar:

Ali Aydın: MHK’nin gözdelerindendi. Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında kural hatası yaptı. Maç tekrarlandı. Kendini toparlayamadı. Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasında gösterdiği kötü yönetim sonrası da hakemliği bıraktı.

Metin Tokat: Bir dönemin en iyi hakemlerinden biriydi. Haluk Ulusoy-Bülent Yavuz ikilisinin hışmına uğradı. Zirvedeyken kokartı alındı. Dernek başkanlığı koltuğunu da kaybetti. Hakemliği bir süre bıraktı. Halen geriye sayıyor.

Terim’i attı, düşüşe geçti

Orhan Erdemir: Son 10 yılda Avrupa normlarına en yakın hakemlerimizden biriydi. Fiorentina-Tirol maçında Fatih Terim’i sahadan attıktan sonra işi hep ters gitti. Kokartı alındı. Derbi maçlarında ikinci planda kaldı.

Haberin Devamı

Erol Ersoy: FIFA kokartı takana dek çok aranılan bir isimdi. Hep gündemdeydi. Kırmızı kart gösterdiği Hagi’nin saldırısı üzerine mahkemelik oldu. Kokartı alındıktan sonra ikinci sınıf maçları yönetmeye başladı.

Ayhan Yücebilgiç: Otoritesi ve bilgisi ile bir anda parladı, FIFA kokartı taktı. Ancak Antalya’da yapılan sezon başı hakem seminerinde adı üzücü olaya karıştı. Hemen dışlandı, kokartı alındı.

İlhami Kaplan: Genç yaşta FIFA kokartı taktı. Ancak yaşamını sürdürdüğü Antalya’da hakkında yapılan bazı çirkin iddialara dayanamadı. Popüler ve iyi bir işadamı olmanın verdiği özgüvenle hakemliği anında bıraktı.

Oğuz Sarvan: Kişiliği ve dürüstlüğü ile her zaman için hakem camiasında ayrı bir yeri oldu. Ancak talihsizlik yaşadı, eşinden ayrıldı. Ayrıca geçen yıl yapılan MHK seçiminde de umduğunu bulamadı.

Şimşek gibi parladı Yıldırım gibi düştü

Metin Aydoğan: Şimşek gibi parladı, yıldırım gibi düştü. FIFA kokartını sadece bir yıl taşıdı. Önünde 10 yıl olmasına rağmen hakemliği bıraktı.

Kuddusi Müftüoğlu: Üç dil bilen ve özellikleri çok olan kaliteli bir isimdi. Ancak Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında kural hatası yaptı. Sonraki maçlarda da bir türlü toparlanamadı. Kokartı alındı.

Muhittin Boşat: Faal hakemliğinde sık sık talihsizlik yaşadı. En büyük talihsizliği, MHK’ye seçildikten sonra oldu. Yasaya aykırı kurula girdiği belirlendi ve MHK düştü.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Hiç tartışmasız Türk hakemliğinin en önemli isimlerinden biriydi. Zirvedeyken ve henüz 35 yaşındayken hakemliği bıraktı. Yorumculuğa başladı. Kurşunlandı ve ölümden döndü.

Bülent Uzun: FIFA kokartı taktı ama derbi maç alamadı. Geçen yıl da MHK tarafından dışlandı. Kırıldı, darıldı, hakemliği bıraktı.

Serdar Çakman: Kocaelispor-Samsunspor kupa maçında kendisine küfür edildiği için maçı tatil etti. Kurallara aykırı davrandığı için 6 ay ceza yedi. Hakemliği bırakmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!