Uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

MALATYA’nın Akçadağ ilçesinde önceki akşam 2 F-4 Fantom uçağının dağlık alana düşmesi sonucu şehit olan pilotlar Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot Üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için dün Malatya Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazelerinin katafalka konulmasının ardından aile bireyleri zor anlar yaşadı. Şehitlerin aileleri tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kuvvet komutanları da katıldı. Törende konuşan 7’nci Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı ‘Kahramanlık Üssü’ olarak nitelendirerek, üssün kahramanlık paresini Kıbrıs Barış Harekâtı’nda, iç ve dış harekâtlardaki başarılı görevlerle aldığını söyledi.

ŞEHİT PİLOTLAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTOGALERİ

Uğurladık

Kahramanlığın ruhun bedene galip gelmesi olduğunu dile getiren Taşcı, 4 pilotun bu uğurda gerçek savaşta yapmaları gerekenlerin provasını yaparken şehit düştüğünü belirtti. Şehit pilotların isimlerini tek tek sayan Taşcı, “Sizler gibi birer kahraman olabilmek için emanetiniz olan bayrağı daima göklerde dalgalandıracağız. Emanetiniz emanetimizdir” dedi. Malatya Müftüsü Ümit Çimen’in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Sezer’in naaşı Eskişehir’de, Özbahçeci’ninki Konya’da ve Özkaya’nınki İzmir’de toprağa verildi. Şehit Üsteğmen Yasin Atalay’ın naaşı ise bugün İstanbul’da toprağa verilecek.

Uğurladık
Uğurladık
Uğurladık


Babası öldüğünde 2 yaşındaydı şimdi kızı 2 yaşında

Uğurladık

Haberin Devamı

-ŞEHİT pilotlardan 29 yaşındaki Üsteğmen Zeynel Özbahçeci’nin acı haberi memleketi Konya Ereğli’de de büyük üzüntü yarattı. Şehit Özbahçeci’nin babası Necdet Özbahçeci’yi kaybettiğinde 2 yaşında olduğu, şimdi de kendi kızının 2 yaşında olduğu ortaya çıktı. Şehidin halasının eşi Duran Fidancı, “Babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında” dedi.

Uğurladık


Hava Harp Okulu’ndan 2008’de mezun olan Özbahçeci, 7’nci Ana Jet Üs 173’üncü Jet Keşif Filo Komutanlığı’na 2011’de kol uçucusu olarak atanmıştı. Matematik öğretmeni Meltem Özbahçeci ile evli olan ve Zeynep İnci adında bir kız çocuğu bulunan şehidin babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’yi 6 gün önce kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİLER

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya’nın ailesi acı haberi televizyondan öğrendi. 5 yıllık evli ve 11 aylık bir erkek bebeği olan Özkaya’nın babası Cengiz Özkaya, şöyle konuştu: “Küçüklüğünden beri havacılık tutkusu vardı. Üniversite sınavlarında başka tercih yapmadı. Havacı asker olmamdan dolayı, uçak bakımcı olmamdan dolayı uçakları seviyordu. Daima pilot olmak istiyordu, başka bir arzusu yoktu. Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunları meslek hayatımızda çok yaşadık. Biz çok ince ayrıntısına kadar o uçakların bakımı yapıyoruz. Çünkü içinde can uçuyor, pilotlarımız uçuyor. Benim oğlum, başkalarının oğlu uçuyor, çok iyi bakım yapılıyor. Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Bunlar araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak.”
Rana Zeynep (7) ve Ayşe Sena (4) adlı iki kız çocuğu babası olan şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer için Eskişehir Reşadiye Camisi’nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Şehidin eşi Hatice Sezer, eşinin tabutunun yanında yürüyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Hava Şehitliği Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!